torsdag 9. juli 2015

Jungstedt&Eliassen: En mørkere himmel
En krim skrevet av en norsk ungdomsforfatter og en svensk krimdronning, noe som er blitt et svært vellykket samarbeid! Handlingen er lagt til Gran Canaria, der de to bor sammen. Et feriested jeg ikke forbinder med skrekk og gru, heller idyll og kos.

En fisker finner en død kvinne ved klippene i Arguineguin, og det visef seg ag hun er en svensk kvinne som holder til på et yogainstitutt som svært få kjenner til. Den svenske journalisten Sara Moberg arbeider i den svenske avisa på øya og er gift med Lasse, som driver et hotell for skandinaviske turister.  Den spanske førstebetjenten Diego Quintana og norske Kristian Wede, en tidligere politimann som nå arbeider ved det svensk- norske konsulatet, begynner opprullingen av hva som ligger bak mordet på den unge kvinnen. De får god hjelp av Sara Moberg, som har god teft, stor nysgjerrighet og rikelig med pågangsmot. Hun blir til tider så aktiv at det setter henne i fare.

Da det skjer et nytt mord av en kvinne, som har tilknytning til samme yogasenteret som den forrige, oppdager de at begge de drepte ligger arrangerte som to kjente kunstverk. Jakten må derfor rette seg mot en morder med gode  kunstneriske  kunnskaper. 

En hesblesende thriller, lettlest og velformulert. En fryd å lese ved bassenget i sommersola. Her er det ikke mye stillstand, og her er det mange områder som forfatterne er innom. De skandinaviske turistene på godt og ondt. Og så liker jeg karakterene, som jeg håper å kunne møte igjen i en neste bok!

Juritzen forlag
2015
391 sider i pocketutgave lesereksemplar
Oversatt av Ellen Karine Berg
Bokmål

1 kommentar:

  1. Ja, denen boka likte jeg også godt! En spennende pageturner med rimelig høyt tempo, Artig at du også likte boka. Velkommen hjem og ha en fin helg.:)

    SvarSlett