søndag 23. august 2015

En smakebit på søndag


Da er det søndag, og Mari byr på En smakebit på søndag. Vi velger en smakebit fra en bok vi har lest, leser eller skal lese og legger dette inn hos Mari. Fint tiltak, da vi får mange tips om bøker i ulike sjangere.


Denne søndagen syns jeg det er naturlig å velge å trekke fram den unge forfatteren Helga Flatland, som fikk Amalie Skram-prisen denne uka. Hun er en flott forfatter, og jeg falt totalt for trilogien hennes, som består av disse bøkene:"Bli hvis du kan, reis hvis du må", "Alle vil hjem, ingen vil tilbake" og "Det finnes ingen helhet". Jeg har blogget om to av bøkene, og er stor beundrer av Flatlands skrivemåte. Gleder meg til neste bok, "Vingebelastning", som kommer i september.

Smakebiten blir rett og slett sitat fra juryens begrunnelse:
"Helga Flatland vil noe med litteraturen sin – noe mer enn å skrive sitt liv for å forstå seg selv. Som Amalie Skram vil Helga Flatland forstå hvordan enkeltmennesker og menneskeskjebner formes, og hvordan tilsynelatende tilfeldige hendelser og omstendigheter blir styrende for de valg, og mangel på valg, vi opplever at vi har. Med det oppnår hun at leserne forstår og dømmer mildt, føler med og lider med. Også dette helt i tråd med Amalie Skrams litterære prosjekt. Vi håper Amalie Skram-prisen vil bidra til å gi Helga Flatland inspirasjon til å fortsette å skrive med modig og moden penn. Vi gleder oss til å følge forfatterskapet videre!"16 kommentarer:

 1. Takk for påminnelsen. Disee har jeg enda på vent i hylla…Må lese før jeg leser Vingeslag, kanskje… Fin søndag til deg.:)

  SvarSlett
 2. Tack för smakebiten och trevlig söndag

  SvarSlett
 3. Åh, jeg har jo triologien i bokhylla... Vant den i sommer! ;)
  God søndag!

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke lest noe av henne, men har lagt merke til bøkene, Må prøve å plukke med meg en av hennes bøker neste gang jeg er på biblioteket. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Takk for boktips.
  Eg har ikkje lese noko av henne, men du fristar.

  God søndag i sommarveret :)

  SvarSlett
 6. tack för smakebiten! låter som en mycket intressant författare som jag skulle vilja läsa något av. Amalie Skram har jag läst. fint pris!

  SvarSlett
 7. Tusen takk for påminnelsen, vil gjerne lese bøkene hennes :)

  SvarSlett
 8. Jeg har enda ikke fått lest disse bøkene, så det er godt du drar dem frem igjen så jeg ikke glemmer dem. Jeg har absolutt tenkt å lese Flatland :-) Ønsker deg en fin søndag, Åslaug!

  SvarSlett
 9. Har inte hört talas om denna bok tidigare. Men tack för smakbiten.

  SvarSlett
 10. Gratulerer til Helga Flatland! Normalt ville jeg vært på prisutdelingen, siden den finner sted i Bergen og jeg er medlem av Amalie Skramforeningen som deler den ut. Ting ville det annerledes :) Kjekt at du valgte å dele juryens begrunnelse med oss!

  SvarSlett