søndag 8. november 2015

En smakebit på søndag
Da er det søndag, og Mari byr på En smakebit på søndag. Vi velger en smakebit fra en bok vi har lest, leser eller skal lese og legger dette inn hos Mari. Fint tiltak, da vi får mange tips om bøker i ulike sjangere.Se her:gronneskoger
.

Det har vært noen vakre høstdager, med mye sol og stille vær, og dermed rydding i hage, på terrasse og i garasjen. Og jeg har hatt god hjelp av en liten pjokk på fem år, som har hatt ferie hos bestemor en uke. Og om kveldene har vi lest fra "Kaos og Bjørnar", en av bøkene til Anne Cath Vestly. Boka/bøkene om Kaos handler om en liten førskolegutt, og passer akkurat til mitt lille barnebarn.
Her en smakebit fra boka. Men først en av de fine illustrasjonene, laget av Johan Vestly.

"Neste morgen greide moren til Kaos å stå opp mye tidligere enn de andre to, og på den måten fikk hun tid til å nærme seg dagen langsomt, som hun sa. Hun var i godt humør og fornøyd med seg selv. I dag hadde de tid til å spise frokost, og da faren til Kaos skulle gå ned til rutebilstasjonen for å kjøre den blå fjellbussen, sa hun: Vi slår følge. Kaos og jeg har masser av tid, og så rusler vi bortover til Bjønar etterpå."

15 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig smakebit! Anne Cath. Vestlys bøker bringer tilbake gode barndomsminner, jeg var veldig glad i bøkene fra Tiriltoppen om Guro og Aurora. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Tack för smakebiten. Verkar som en riktigt mysig barnbok, o fina bilder också. Det sista gäller verkligen även dina teckningar här till höger! :) Önskar dig en fortsatt fin söndag!

  SvarSlett
 3. I dag är det strålande solsken igen, men igår var det oväder. Blåst och horisontellt regn :)

  SvarSlett
 4. tack för smakebiten! att närma sig dagen långsamt, det passar mig

  SvarSlett
 5. Det verkar vara en riktigt fin bok :)

  SvarSlett
 6. Det är så mysigt att ha besök av barnbarnen. Förstår att du haft en fin vecka. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 7. Det er så fint å lese for barnebarn :-) Heldigvis er jeg i samme situasjon og heldigvis er mitt barnebarn en gutt som elsker å bli lest for.
  Ønsker deg en fin søndag, Åslaug.

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten. Vad härligt att läsa tillsammans med barnbarnet :-)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 10. Det høres ut som du på alle måter har hatt finfine høstdager!
  Vet du, jeg kan ikke huske bøkene om Kaos!? Veldig rart, for Mormor og de åtte ungene, Knerten og Guro klarer jeg å mane fram uten anstrengelse i det hele tatt... Jaja, nå fikk jeg i det minste en liten smakebit ;o)

  SvarSlett