søndag 6. desember 2015

En smakebit på søndag


Da er det andre søndag i advent, og Mari byr på En smakebit på søndag. Det har stormet og tordnet det siste døgnet, og da slår jeg av datamaskinen, men nå tar jeg en liten titt innom og legger inn denne smakebiten. 



Jeg velger en krydderbok denne gangen. Har ikke boka, men syns den virker veldlg innbydende. Kunne tenkt meg en slik julegave.. 

Smakebiten blir litt om det som er sagt om boka:


Men hvorfor har akkurat disse krydderplantene blitt julekrydder hos oss og fått en så viktig plass i våre tradisjoner? Og hvor kommer de egentlig fra?

I denne boken presenterer forfatter Kari Vetlesen våre mest kjente julekryddere. Gjennom en smakfull reise til opprinnelsessteder i Østen, Sør-Amerika og Afrika forteller hun den spennende og ofte dramatiske historien bak hvert krydder. Hun beskriver plantenes botaniske bakgrunn og hvordan de dyrkes og foredles.
Håper på lettere vær etter hvert, og ønsker dere alle en god adventssøndag!

7 kommentarer:

 1. Den boken så interessant ut.
  Det kan være greit å slå av pc'n når det tordner! Ha en riktig fin adventssøndag!

  SvarSlett
 2. vilken läcker bok! säkert intressant också. tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. For en flott bok! På spisebordet hvor jeg har pc`en har jeg også et fat med hel kanel og hel nellik, som det dufter himmelsk av, så jeg følte nesten at jeg hadde boken din hos meg. Takk for supert tips!

  SvarSlett
 4. Julens kryddor är ju toppen, så den här boken skulle nog jag också gilla. Tack för delikat smakbit! :)

  SvarSlett
 5. Verkar vara en väldigt fin bok! Trevligt med en kryddig smakbit! :)

  SvarSlett
 6. Kryddor är intressant att läsa om. Jag har en om "alla", men visste inte att det finns en speciell för julens kryddor. Det är nästan så jag känner doften av nejlika :)

  SvarSlett