torsdag 3. desember 2015

Rannveig Leite Molven: Der skyene begynner

Der skyene begynner av Rannveig Leite Molven (Innbundet)"

En liten bok om et vanskelig og stort tema. En kvinne vandrer rundt, med en liten datter som reisefølge. Det har skjedd noe, en eller annen katastrofe som har ødelagt den vanlige hverdagen. Mennesker blir borte, butikker stenges, byer tømmes. Spindelvev og støv legger seg over alt. Vi får ikke vite mer om det som skjedde, vi følger moren og barnet. Dette var på ingen måte en god bok å lese, da her er det lite håp. Men forfatteren har likevel klart å skape en historie du ikke klarer å slippe. Språket og oppbyggingen av de korte kapitlene er slik at du må komme videre, sammen med de to. Med andre ord godt skrevet. Men må likevel innrømme at da siste side var kommet, var jeg egentlig lettet - for dette var trist. Det ga meg så mange assosiasjoner til alle i vår verden som i dag er på vandring, bort fra en ødelagt verden, og søken etter et bedre liv. 

Jeg vet at Molven har skrevet en bok før, og jeg må visst lese den også. I håp om at den ikke var like dyster. Det var noe som fenget meg, likevel.


Cappelen Damm
2015
160 sider
Bokmål

1 kommentar:

  1. Det er fint når det er noe i bøkene som griper oss slik selv om man ikke alltid kan sette ord på det. Jeg fikk lyst til å lese denne boken.

    SvarSlett