torsdag 14. januar 2016

Kristine S.Henningsen: Irma Dahl, den dedikerte begravelseagentenIrma Dahl er ivrig telefonvakt hos Kirkens SOS. Hun er frustrert over alle som ringer inn for å småprate, og håper at en dag skjer det store - en sjølmordskandidat skal ringe henne! Hun har et par tilfeller som ikke er helt sikre på hva de vil, og Irma er nådeløst ærlig, pusher på om å gjøre det slutt, det er ikke noe å vente med hvis en har vært inne på tanken. En dag blir hun anmodet om å slutte som telefonvakt, og hun søker ny jobb, i  Wulffs begravelsesbyrå. Irma kjenner at nå er hun endelig der hun hører hjemme.
Hun begynner med styrketrening for å bli bedre til å bære kister, og vurderer også stemmeundervisning. Hun er kort sagt Wulffs mest dedikerte medarbeider. Irma er en oppfinnsom dame, og finner kreative løsninger når hun og medarbeideren får problemer da de skal frakte et lik ned en kronglete trapp. Og hun vegrer seg ikke for å plukke ut en pacemaker, som legen har oversett. Og hun stiller opp på alle måter for å tilfredsstille kundene. Og for å tilfredsstille sjefen i begravelsesbyrået. Hun er en tøff dame, med en hovedinteresse: Døden. Flere av kandidatene hun møtte på telefon da hun arbeidet i SOS dør. Vi aner at det hele tiden ligger en uro inne i hodet til Irma. Noe katastrofalt har skjedd i barndommens hennes, og dette presser mer og mer på. 

Ja dette var et merkelig bekjentskap. Irma gir leseren mange humoristiske situasjoner, og noen små grøss. Råkjøring med begravelsesbil gjennom Drammen er unektelig ganske morsomt. Og når hun spionerer på konkurrenten, fra innsiden av en kiste, kan en ikke annet enn å humre. 
Kristine Henningsen har skrevet en lettlest og humoristisk bok, men med en  mørk undertone. Har du lyst til å lese noe litt utenom det vanlige, da er dette boka. Den kommer ut om ikke så lenge.

Juritzen forlag
2016
330 sider
Bokmål
Lesereksemplar fra forlaget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar