søndag 28. februar 2016

En smakebit på søndag. Lulu Taylor: Engelen i snøen

Denne søndagen tar jeg med omtalen av en bok jeg las ved bassengkanten på en sydenferie i februar. Avkjølende med en vinterbok da!
  Emily er alene med barna etter et dramatisk brudd med ektemannen. Og like etterpå arver hun et hus på landet. Arvedokumentene er underskrevet Catherine Few, et ukjent navn for henne. Dette må være det beste som har skjedd henne, og hun tar barna med og drar langt utpå landet for å finne huset, December House. Emily kjenner ikke til hvem Catheriene Few er, og om hun har bodd i huset, men hun og barna leter etter spor fra fortiden. Og da må de gå tilbake i tid.

I London i 1962 bestilles det er portrettmaleri av Cressie, som er nyforlovet. Hun sitter modell for kunstneren Ralph Few, og faller hodestups fot han. Men han bor sammen med Catherine, en kvinne som tydeligvis har stor makt og innflytelse over ham. Etter mye dramatikk, drar han til December House sammen med Cressie. 

Historien utvikler seg til å bli både spennende og dramatisk, og alle ingredienser som skal til for å lage en herlig kjærlighetsroman er med. Kanskje i overkant ingredienser? Innimellom får Emily besøk av broren, som er narkoman, og hans problemer og innspill i historien er helt ut på vidda, syns jeg. Kunne gjerne kortet ned historien ved å fjerne brorens innspill.

Men både lettlest og spenningsfylt, er denne boka en helt grei underholdningsroman.

Cappelen Damm
2015
431 sider
Oversatt av Sidsel Andersen
Bokmål 

12 kommentarer:

 1. Vilket fint omslag! Det är nästan så jag blir sugen på att läsa boken :)

  SvarSlett
 2. Både omslaget och handlingen lockar mig. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Hm, väldigt fint omslag! Författarnamnet låter bekant men tror inte att jag har läst något. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. Å, er det ikke deilig å lese på bassengkanten! Et av mine favoritt-steder å lese på :-) Noen ganger, som på bassengkanten, trenger man de lette bøkene. Det er godt å ha dem innimellom. Ha en fin søndag, Åslaug!

  SvarSlett
 5. Låter som en bok som jag kanske skulle gilla. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Denna hade jag inte hört talas om tidigare. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 7. Jag håller alldeles med dig, vid poolkanten passar det utmärkt med vinterböcker!

  SvarSlett
 8. Dette høres ut som en god bok på bassengkanten! Takk for fin omtale, hadde det ikke vært for broren, hadde jeg nok stålet meg litt avvkoplingstid med denne boka jeg også!

  SvarSlett
 9. De er til forveksling lik disse coverene. Jeg satt og lurte på hvordan Lucinda Riley hadde fått tid til å skrive denne boken også, i tillegg til den store serien sin, og kun når jeg ser etter går det opp for meg at det ikke er denne forfatteren :) Høres ut som den perfekte bassengboken.

  SvarSlett