torsdag 3. mars 2016

Jorun Thørring: Ildens øyeEn vårdag i 1969 bryter en brann ut i trehusbebyggelsen i Tromsø. Det viser seg at to personer omkom i brannen, og den ene blir identifisert som Karl Fjeld, sønn av Andreas Fjeld, eier av kontorbygningene som brant ned.
Høsten 2007 dukker Karl Fjeld opp i Tromsø. Hvem var det som omkom i brannen i 1969? Hvor har han vært i disse åra? Like etter at Karl har dukket opp i hjembyen, skjer en ny brann og denne gangen finner de også en mann som er omkommet. Nå får førstebetjent Aslak Eira en sak på bordet, der de to brannene kobles opp mot hverandre, og etterforskningen av den gamla brannsaka og Karls gjenkomst blir en viktig del av handlingen i romanen.

Dette er en krim med mye handling, og jeg syns Thørring skriver både spennende og godt. Aslak Eira har en personlighet som du liker og blir glad i. Bybrannen i Tromsø skjedde virkelig i 1969, og det er alltid spennende når en bygger opp en roman så tett opp til virkeligheten. Jeg har ikke lest noe av Thørring før, men denne damen ble jeg interessert i! Hun er opprinnelig fra Tromsø, bosatt i Trondheim. At hun kjenner miljøet gjør boka realistisk og troverdig.

Aschehoug
2009
336 sider
Lest som eBokBib
Bokmål


2 kommentarer:

  1. Flott omtale! Denne har jeg merket meg, kanskje blir det årets påskekrim? :)

    SvarSlett
  2. Jeg var litt hekta på henne for en tid tilbake og leste tre av bøkene hennes. Håper hun kommer ut med ny bok om Aslak Eira, den har jeg lyst å lese :)

    SvarSlett