fredag 22. april 2016

Ellisiv Lindkvist: Selvopptatt

Selvopptatt av Ellisiv Lindkvist (Innbundet)

I boka møter vi jegpersonen , Martina, en ung kvinne som drømmer om litterære prestasjoner. Hun er nå på et sted i Visby på Gotland, der forfattere kan bo i perioder for å skrive. sammen med unge skribenter fra flere land. 
Om det er Lindkvist sine egne erfaringer og tanker som kommer fram eller ikke er det ikke sagt noe om. Men vår unge forfatter er en selvopptatt dame som tar for seg av det hun vil ha. Dette gjelder også menn. Hun treffer igjen en tidligere bekjent, en litauisk lyriker, Mark, som hun innleder et forhold til. Men hun er samtidig svært betatt av en annen forfatter, Wictor fra Polen. Martina strever med sin andre roman, men hennes tanker og seksuelle følelser og handlinger i forhold til de to mennene opptar henne like så mye. 

Her leser vi om skriveprosessen, ønsket om å bli en kjent forfatter, og mye om seksualitet og menn. Vi leser også om forskjellene på forventninger til kvinnelige og mannlige forfattere. Boka er godt skrevet, i en kortfattet og lett stil. Det ligger nok et lite hint til mannlige forfattere her, og boka er nok aktuell i forhold til trenden om å utlevere privatlivet til minste detalj. 
Ei grei lita bok, men må innrømme at den ikke fenget meg mer enn midt på treet.

Cappelen Damm
2015
176 sider
Lest som eBokBb

Bokmål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar