lørdag 9. april 2016

Ninni Schulman: Vår egen lille hemmelighetVår egen lille hemmelighet av Ninni Schulman (Innbundet)

I dette kriminaldramaet møter vi igjen journalisten Magdalena Hansson, og politifolkene Petra Wilander og Christer Berglund. Christer har akkurat forlovet seg med Torunn, men sliter med at hun er så sjalu, og offeret for sjalusien er kollegaen til Christer, Petra. Hun sliter sjøl med sine personlige problemer.

Sosialarbeideren Anna-Karin Ehn kommer ikke hjem fra kontoret, og hun blir meldt savnet og etter hvert antatt død. Ektemannen blir mistenkt. Men i det yrket hun har er hun også utsatt for kriminalitet og vold. Det viser seg at det siste hjemmebesøket Anna-Karin har notert er hos ekteparet Andrea og Keith, etter en bekymringsmelding om mistanke om vold mot barna. Magdalena, som sjøl har barn i samme barnehage, har lagt inn meldingen.  

Dette er en kriminal, men også en roman om familietragedier. Og om vanlige folks personlige problemer, små og store. Om kvinner som lider under tvang og vold.

Ninni Shulmann klarer å gjøre hovedpersonene sine troverdige, sympatiske og menneskelige. Det er blitt ganske vanlig i kriminalromaner for tida å bruke mye tid på etterforskernes privatliv, og det reagerer mange lesere på. Selvfølgelig kan det bli i overkant mye, men her syns jeg det er helt greit. Hun balanserer bra, ikke minst fordi det hele handler mye om nettopp ugreie familieforhold med skjulte hemmeligheter. 
Romanen er spennende, med korte kapitel og lett språk. En skikkelig "sidevender".
Cappelen Damm
2016
400 sider Oversatt av Kari Engen
Bokmål
eBokBib.

1 kommentar: