tirsdag 31. mai 2016

Jørgen Jæger: Fortielsen

Fortielsen av Jørgen Jæger (Innbundet)

Handlingen i Fortielsen er en direkte fortsettelse av Monster, som var en skikkelig god og spennende krimroman. Cecilie Hopen får dårlige nyheter om at samboeren Bernhard er død, antatt selvmord. Hun reiser til Drammen for å finne ut hva som har skjedd med kjæresten. Hun har ikke tillit til politiets teorier og vil komme til bunns i saken. Hennes gamle venn, tidligere lensmann og kollega, Ole Vik, dukker opp for å hjelpe henne. Det blir en sak der både prostitusjon, menneskehandel, grov kriminalitet med brutale drap og økonomisk svindel kommer for dagen. Og Cecilie, som ikke tar et nei for et nei, og ikke klarer å gi opp en sak, opplever motgang som kan bli skjebnesvanger for hennes karriere. 

Cecilie er som vanlig sympatisk og dyktig, en dame en får respekt for. Og Ole Vik er en elskverdig karakter som bryr seg om andre mennesker. I denne romanen blir nettopp disse evnene viktige for saken. 

Boka er bygd opp med korte kapitler, noe jeg liker.Og det skjer noe hele tiden, i hvert av kapitlene, så handling er det nok av her. Ikke lett å legge den fra seg før en ser hvordan det går med Cecilies leting etter sannheten om Bernhard. Ante sammenhengen tidlig, men med en forrykende slutt spilte det ingen rolle. Boka er lettlest, og her er det bare å henge på. Jæger tar opp mange samfunnsproblemer i sine bøker, og i denne romanen opplever vi også hvordan inkompetente og udugelige politietterforskere kan forvrenge og ødelegge en sak.

Cecilie og Ole vil vi høre mer om, så jeg venter spent på neste kriminalroman fra Jæger. Gjetter på at han allerede er i gang med skrivinga, med den farten han presterer!

Juritzen
2016
463 sider
Bokmål
Lest som lesereksemplar fra forlaget 


3 kommentarer:

  1. Fullstendig off topic, men publiserte nettopp et innlegg om min oldemor fra Hopen, og tenkte på deg. - Skvatt tilsvarende da jeg tok turen innom bloggen din og leste om Cecilie HOPEN! Hva er vel oddsen...?? :-)

    SvarSlett
  2. Spesielt! Skal lese innlegget ditt!

    SvarSlett
  3. Flott omtale! kjekt at du likte boken, du også :)

    SvarSlett