torsdag 23. juni 2016

Jan Erik Fjell: Lykkejegeren

Lykkejegeren - Jan-Erik Fjell

Jeg har lest de fire bøkene Jan Erik Fjell har gitt ut tidligere, og liker det jeg leser. Dette er underholdning på sitt beste. I august kommer den femte boka, "Lykkejegeren". Jeg har lest et lesereksemplar nå, og må innrømme at jeg ikke klarte å legge den fra meg, trass i 549 sider. (Det er vel det eneste negative jeg skal si om boka; den er for lang. Jeg liker mer komprimert spenning.)

Vi veksler mellom nåtid i Fredrikstad og 1974 - 78 i Las Vegas. I Fredrikstad dukker det opp en en rød Cadillac de Ville, 78-modell, hvor det nå skal skiftes ut rustne deler. Og da finner de rester av en menneskehånd. Politiet, ved Magnus Torp, som fremdeles sliter med ettervirkninger etter skader han fikk i en tidligere sak, blir koblet inn, og snart blir også Anton Brekke fra Kripos tilkalt. I startfasen i arbeidet med å finne ut av Cadillac-saken, dukker det opp et lik, en død kvinne er funnet. Etter hvert viser det seg at de to sakene henger sammen.

Omtrent samtidig blir en eldre mann skutt utenfor Las Vegas. Det viser seg at det er han som solgte bilen som havnet i Norge, Politiet i Las Vegas må ha hjelp fra norsk Kripos, og Anton Brekke, som mener at han er pokernykter, havner i alle gambleres drømmeby. Kan dette gå bra?

På 70-tallet dro den norske jenta Sun til USA med håp om karriere i Hollywood. Men hun havner i Las Vegas som stripper. Her opplever hun et tøft liv i casinoet The Chark hos mangemillionæren Elliot Applebaum.  Senere blir hun borte, og ingen vet hvor hun har tatt veien. Denne historien blir også en del av opprullingen i saka.

Joda, her er det spenning og intrikate forhold. Vekslingen i tid gjør at spenningen opprettholdes hele veien, Anton Brekke stilles overfor vanskelige utfordringer, både i jobbsammenheng og personlig. Jeg som ikke har særlig erfaring med andre spill enn Gin Rummy og Amerikaner, klarer ikke helt å sette meg inn i den vanvittige pengebruken i spillerommene i Las Vegas. Men jeg skjønner at her kan det lett oppstå alvorlige problemer for noen og enhver. Fjell skriver lett og godt, så jeg venter gjerne på flere krimbøker fra han i tida framover.

Juritzen forlag
2016
549 sider 
Lesereksemplar (ikke korrekturlest)
Bokmål.

2 kommentarer:

  1. Ja, denne boka var absolutt spennende og god. Jeg synes også den var lang, men jeg tenker at det var greit siden den inneholder så mye som er viktig for dybden i historien.

    SvarSlett
  2. I've just installed iStripper, and now I enjoy having the best virtual strippers on my desktop.

    SvarSlett