søndag 19. juni 2016

Kristina Ohlsson: Steinengler

Steinengler

Dette er en barnebok som handler om Simona. Hun er på ferie hos mormor i Åhus. Mormor bor i et kjempestort hus som en gang har vært hotell, og her er det mange spennende tomme rom med rare navn. Et av dem er Sukkenes rom. Her kommer det lyder av stønn og sukk om natten. I hagen står det fire store steinstatuer. De foretsiller en familie, to voksne og to barn. Statuene har alltid stått der, og er derfor blitt en del av hagen som ingen legger særlig merke til. Ikke før nå, da de plutselig begynner å snu på seg. Og enda mer mystisk skjer, da en kassettspiller spiller fremmede stemmer. 


Dette er en grugrøssende barnebok som  jeg tror mange barn vil like. Den er en frittstående oppfølger av Sølvgutten og Glassbarna, som jeg ikke har lest. Men boka minnet meg om Maria Gripes barne- og ungdomsbøker som min datter las på nitti-tallet, og frydet seg stort over.

Aschehoug
2016
Oversatt av Elisabeth Bjørnson
Lest som eBokBib
Bokmål

3 kommentarer:

 1. Takk for boktips !
  Den passa kanskje best for tenåringar ?
  Eg har ei 8 år gammal barnebarn, ho er litt sart så denne boka
  blir kanskje for sterk for henne ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Passer nok best fra 11-12 årsalderen.

   Slett
 2. Kristina Ohlsson skriver utrolig godt både for barn og voksne. Var ikke oppmerksom på denne, men vil sjekke ut serien med tanke på min sønn som skal være med foreldrene på 4 ukers biltur i Norge i sommer. Ønsker deg en fin uke Åslaug!

  SvarSlett