søndag 5. juni 2016

Marit Reiersgård: Paradisbakken

Paradisbakken
Kort sagt om boka: Fire venninner. To drept. Dystre hemmeligheter og 25 års taushet skiller dem.
Da jeg tidligere har lest "Stolpesnø" og "Jenta uten hjerte" av Reiersgård, gledet jeg meg til å ta fatt på denne kriminalromanen. Hun skriver krim slik jeg liker dem best!
Sommeren 1989 blir Camilla Carlsen drept, 18 år gammel. Det antas at en jevnaldrende gutt, Dennis, har drept henne, da han like etter forsvinner og etterlater seg et sjølmordsbrev. Nå, 25 år senere, skal saken tas opp igjen, før foreldelsesfristen går ut.  Etterforskerne Verner Jakobsen og Bitte Røed arbeider med saken. Så blir plutselig en av de tidligere venninnene til Camilla drept. Kan dette ha en sammenheng?

Jeg syns Marit Reiersgård klarer å gi personene hun skriver om et ekte og menneskelig ansikt. Det er hverdagsmennesker som har. av ulike grunner, havnet utafor, og dette har ført dem ut i uføret. Hun skriver godt, og jeg liker at det ikke er hesblesende gru og vold, blod og tortur som står i fokus. (Det betyr ikke at jeg ikke liker slike kriminalromaner, men innimellom er det godt å roe ned!) Her er mange ledetråder og finurlige innspill  i det etterforskningen skrider fram. 

Verner og Bitte er også to hverdagsmennsker, med sine hverdagslige problemer. Verner strikker, kanskje ikke så hverdagslig, men sjarmerende. Bitte strever med vekta, men tar gjerne en kake i ny og ne. Det er to likandes politifolk vi møter. 

Jeg anbefaler denne krimen i sommervarmen! Det passet meg godt med en krim av denne typen nå, da jeg sitter med skadet kne i solstolen på hytteterrassen og leser. Og i morgen går turen til Firenze - med ny krim på I-phonen. (Og kneet godt innpakket i støttespjelk!)

Gyldendal
2016
400 sider
Bokmål
Lest som eBokBib på I-phone

2 kommentarer:

  1. Flott omtale av en spennende bok. Jeg har som deg lest de tre bøkene, og gleder meg til neste. Lykke til med ferie med spjelket kne, håper Firenze viser seg fra sin beste side :)

    SvarSlett
  2. Denne har jeg ikke lest, ikke noe av Reisersgård i grunn, men det skal jeg en dag. Kos deg i Firenze, håper ikke foten plager deg for mye. God tur.:)

    SvarSlett