onsdag 20. juli 2016

Alexander N. Wilken: Apokalypse alt nå?Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til når jeg begynte på denne boka. Og jeg vet nesten ikke hva jeg har lest om. Boka er skrevet under pesudonym, og forfatteren skal være en som vanligvis skriver fagfilosofiske essays.

Den politiske thrilleren  starter med at suksessforfatter og journalist Tellef Bekk plutselig blir syk og dør på en grusom måte. Bekk har skrevet og holdt foredrag om forholdet mellom politikk og forbrytelse, noe som tildels har vært oppsiktvekkende innefor visse kretser. Professor Geir Grovendal, en god venn av Bekk, tror at han er likvidert med en ny type nervegass .
Her er det mange personer å forholde seg, og mange intrikate teorier innefor økonomisk politikk, nevrovitenskap og filosofi. Hovedpersonene, Geir Grovendal og Kathleen Mc Duff fra USA, farter fra sted til sted over hele kloden, og overalt kommer nye personer og nye hendelser inn i bildet. Vi er innom Kierkegaard,  Nietzche  og Heidegger og Wittgenstein. Vi er innom CIAs hovedkvarter, vi får høre om bakgrunnen for redningen av den globale økonomien på åttitallet osv... Ikke lett å henge med! Og hva som er virkelighet og hva som er fiksjon går en totalt i surr med. Iallefall gjorde jeg det,
Alt for mye! Jeg datt av lasset rett som det var, og det endte opp med å skumlese de siste hundre sidene. 

Gyldendal
2016
313 sider
Bokmål

1 kommentar:

  1. Imponerende at du kom gjennom. Jeg datt av etter 80 sider.

    SvarSlett