onsdag 7. desember 2016

Min kamp - teaterforestillingenDa jeg var i Oppdal på hytta, fikk jeg med meg en teaterforestilling, en opplevelse jeg hadde gledet meg til lenge. Jeg har lest alle bøkene i Min kamp, og ellers lest andre bøker og essays av Karl Ove Knausgård. Og det er ikke noen grunn til å skjule at jeg liker det han skriver veldig godt.

Jeg var spent på hvordan regissøren Ole Anders Tandberg hadde klart å omgjøre 3622 sider til en forestilling på to og en halv time. Men det var virkelig gjennomførbart. Teaterstykket var bare helt makeløst bra. Strålende skuespillerprestasjoner utført av  Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger. Her kom humoren og den brutale ærligheten til Knausgård til sin rett. I kjappe replikker tatt fra bøkene fikk vi innblikk i oppveksten hans, familien og vennene, og alle valgene han måtte ta for å bli den voksne forfatteren han er i dag. Jeg syns dette var så bra. Men, som jeg også vet, mange liker ikke bøkene til Knausgård, og mange liker ikke den brutalt direkte måten han skriver på. Ved siden av meg i teatersalen satt et ektepar, som tydelig følte at dette var ubehagelig, og etter pausen var setene ledig. Men resten av publikum var godt fornøyd, noe trampeklapp og heiarop kom fram etter forestillingens slutt.

Riksteateret
2016

3 kommentarer:

  1. Det vil jeg også se!!! Nå får jeg følge med å se når det kommer hit, for jeg har også lest alle bøkene og vil gjerne se hvordan det ble. Så flott at du likte det

    SvarSlett
  2. Dette stykket setter DnS opp over nyttår, så da blir det nok til at jeg går og ser det også. De har sluttet med årskort, så nå må vi velge ut og betale for hvert stykke vi vil se, og da er det naturlig å velge vekk en del av det som settes opp. Dette gjør at jeg får sett halvparten så mange stykker til dobbel pris, men jeg tror Min kamp er et av stykkene vi har valgt ut :)

    SvarSlett
  3. Datteren min og jeg skal å se stykket i Oslo like før jul. Det var hun som valgte det ut. Jeg har lest bøkene. Det har ikke hun gjort. Dette skal bli spennende. Uansett, jeg gleder meg og særlig etter å ha lest det du skriver.

    SvarSlett