fredag 21. april 2017

Jørgen Brekke: Avgrunnsblikk (Krim)
Brekke har gjort det igjen! En herlig krim med Odd Singsaker i hovedrollen. Denne gangen går vi tilbake til 2009, det året Singsaker ble syk og var borte fra jobben ett år etter en operasjon for svulst i hjernen. Han var midt inne i en drapssak da han falt sammen, Like før sammenbruddet hadde han oppdaget noe som han mente var viktig for saken. Ved hans fravær fra politietaten ble saken løst, og en antatt morder sitter i fengselet på Tunga. 

Historien veksler mellom Trondheim i 1997, da et barn tar livet av sin far, året 2009, der flere unge studenter danner en hekseklubb, wiccabevegelsen, og nåtid, da Odd Singsaker og kona Felicia tilfeldigvis kommer over et lik på en hytte i Femundsmarka.

Jørgen Brekke skriver løst og ledig. Han fengsler leseren fra første side, og vekslingen i tid er enkel å følge. Korte kapitler der headingen viser hvem av karakterene vi møter, gjør det også enkelt å følge handlingen. Odd Singsaker er en svært troverdig etterforsker. Han har nettopp passert 61 år, holder seg sprek og frisk, og har håp, eller kanskje mest drømmer, om å oppleve sin to-årige datter bli voksen og se sin nesten tretti år yngre kone bli gråhåret. Sympatisk, levende og ekte er han.

De unge studentene som utøver hekseri, er et spennende innslag i boka. Paganistiske religioner, som wicca, har jeg ikke vært innom før. Begrepet omfatter alle som ikke har en monoteistisk tro, og dagens wicca ble kjent i begynnelsen av 50-årene, da engelske Gerald Gardner ga ut en bok om wicca.  Det handler egentlig om å gjøre hva du vil, så lenge du ikke skader noen. Derfor er heksene indivdualister, Jeg ble nysgjerrig og måtte lese litt om dette, og kan vise til www.wicca.no, om du vil vite mer.

En krim jeg kastet meg over og leste uten opphold. Her er spenning og kreativ fantasi ispedd mystikk og lekenhet. En bok jeg gjerne anbefaler!

Juritzen forlag
2017  (18.mai)
266 sider i ikke korrekturlest pocketutgave fra forlaget
Bokmål  

4 kommentarer:

 1. hehe, må le, for nå la jeg akkurat inn denne boka på bloggen min, fordi jeg skal starte på den nå. (leser derfor ikke innlegget ditt før jeg er ferdig med boka)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til med lesinga. Spent på hva du mener om boka. Ha en fin fredagskveld.

   Slett
  2. Takk. Ferdig i dag. Storkoste meg med denne, veldig god bok. Mer avdempet enn tidligere bøker, ikke så bestialsk, jeg likte den veldig godt. Har lest mye om wicca før, så dette var ikke nytt for meg, men likevel veldig interessant som bakgrunnstematikk, og hvordan han brukte det i boka.
   Skriver ferdig blogginnlegg i morra , tenker jeg..

   Slett
 2. Denne har jeg også på planen, nå gleder jeg meg til å ta fatt :) God helg Åslaug, tenker fremdeles på den flotte utsikten din.

  SvarSlett