onsdag 26. april 2017

Rosamund Lupton: Kjære søsterHovedpersonen og fortelleren er Beatrice. Hun er engelsk, men jobber som designer i New York. Da hun får beskjed om at søsteren Tess er forsvunnet, drar hun straks tilbake til London. Litt senere blir
Tess funnet i en park, og alt tyder på at hun har begått selvmord. Men dette kan ikke Beatrice godta. Tess hadde født et lite dødfødt barn noen dager før de fant henne. Mye tyder på at hun var deprimert, og dette bekreftes ved at det blir funnet flere typer beroligende narkotiske stoffer i kroppen hennes. Nettopp dette får Batrice til å reagere, da hun vet at Tess aldri ville bruke slike stoffer. Etter hvert kommer det fram at Tess har vært i gjennom en genetisk behandling, da det lille ufødte barnet hadde cystisk fibrose. Dette er en arvelig sykdom, og den lille broren til Tess og Beatrice, Leo, døde av denne sykdommen da han var ti år. Behandlingen gikk ut på å gi sprøyter med friske gener som skulle erstatte det syke genet.

Historien fortelles som et brev til Tess fra søsteren Beatrice. En dramatisk og fengslende historie, der Beatrice kjemper for å bevise at Tess er myrdet. Verken familie eller politi har tiltro til henne, men hun nekter å gi opp. Hun må finne sannheten, sjøl om det kan koste henne livet. En godt fortalt og spennende historie uten sentimentale utskeielser. Men jeg mener at den kunne vært kortet ned en del. Det ble noe langtekkelig i perioder.

Schibsted forlag 
2015
380 sider
Oversatt av Frøydis Arnesen
Bokmål
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Hm... spennende plott. Lurer på om denne sykdommen finnes og om problemstillingen er reel. Takk for fint lesetips! Nå sprekker skylaget her, så kanskje jeg kan ta meg en tur i hagen og sjekke tilstanden til bærbuskene :) Takk for inspirasjon!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, sykdommen finnes, men om det er funnet noen god hjelp, vet jeg ikke. Fikk lyst til å sjekke. Sol fra skyfri himmel nå, lita snøskur for en halvtime siden.

      Slett