mandag 19. juni 2017

Lene Lauritsen Kjølner: Ingen til bords (Krim)

No one at the table

Dette er fjerde boka om den famøse privatdetektiven Olivia Henriksen. Glad i å kose seg ved sjøkanten med et glass vin, helst i armkroken til kjæresten Torstein. Nå har hun fått en ny sak. Hun blir kontaktet av en klient mens hun er på ferie i England. Han mistenker at hans kone er utro, da hun i det siste har vært mye fraværende, både fysisk og psykisk. Torstein, som er i politiet, får samtidig beskjed om at det begått et mord ved uteteateret utenfor Tønsberg. Her skal forestillingen Tretten til bords av Agatha Christie føres opp snart, og en av hovedrolleinnehaverne er funnet myrdet.

Torstein, som kjenner sin nysgjerrige og effektive kjæreste godt, ber henne holde seg unna drapssaka, noe hun lover å gjøre. Men det vise seg snart at de to sakene toucher hverandre, og privatdetektiv Olivia klarer ikke å holde seg unna.
Her blir vi introdusert for et teatermiljø som består av sterke personligheter, med ambisjoner om berømmelse.
Her er pretensiøse og pompøse mennesker som lever på den rette sida av Træleborg. Og Olivia møter mennesker som fører henne til en alternativmesse, der hun blir tilbydd brev fra Gud, tarotkort og ukjente behandlinger.


Den oppfinnsomme og kreative Olivia gir alt når hun har en sak. Noen ganger kanskje litt for mye, da forholdet til kjæresten vipper på en pinne, og hun må balansere det tilbake, slik at de to kan atter kose seg med vin på bryggekanten ved det koselige huset til Olivia.

Som vanlig en kosekrim, med kun det ene mordet, og en nidtid etterforskning av en utro (?) hustru. Olivia er som vanlig en kombinasjon av et rotehue og en kreativ og dyktig detektiv, og hun er en herlig utgave av begge deler. Lene Lauritsen Kjølner har skapt en likandes og sympatisk etterforsker, som vi skal følge i enda minst en bok. Håper at det lekre omslaget, som følger alle bøkene hennes, også blir med, sjøl om hun planlegger å bytte forlag.

Årets sommerbok kanskje?

Vigmostad Bjørke
2017
299 sider
Bokmål
Kreativt omslag ved Magnus Riise
Leseekesemplar

2 kommentarer:

 1. Denne har jeg på vent. Håper det er mer fart her enn i den forrige.
  ER du i slekt med Magnus Riise?
  Enig i at omslagene er toppers!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke i slekt med illustratøren! Men syns han er kreativ.

   Slett