torsdag 15. juni 2017

Paula Hawkins: Ut i vannet (Krim)

"I dagene før hun døde ringte Nel Abbott søsteren. Jules tok ikke telefonen, og ignorerte søsterens bønn om hjelp. Nå er Nel død. De sier at hun hoppet. Og Jules har kommet tilbake til det ene stedet hun hadde sverget på at hun aldri skulle komme tilbake til. Hun er redd, veldig redd. Hun er redd for sine fortrengte minner, for det gamle Møllehuset, fordi hun vet at Nel aldri ville ha hoppet. Men mest av alt frykter hun vannet og stedet de kaller Døvika ..."

Jeg er kanskje en av få som ikke var så begeistret for "Piken på toget", så jeg var litt spent på denne boka. Dette er også en psykologisk thriller, som handler om kvinner og hvordan de blir oppfattet i lokalsamfunnet. 
 Boka tar for seg tida etter at Nel døde. August 2015. Men her er tilbakeblikk til barndom og ungdmstid for søstrene. Personene i handlingen legger fram sine synspunkt på det som har skjedd gjennom egne , korte kapitler, noe som er ryddig og oversiktlig, Her kommer det fram hvor mye de enkelte lyver og overdriver, eller holder skjult. Og hvor mye kan en huske om saker som har hendt for lenge siden?

Av en eller annen grunn som jeg ikke kan definere, falt heller ikke denne boka helt i smak. Joda, spennende og velskrevet, men den ble aldri særlig gripende for meg. Fant meg i å ønske at den ble ferdig snart, slik at jeg kunne begynne med en annen bok som lå fristende på nattbordet. Men les gjerne, og vurder sjøl!


Bazar

2017
349 sider
Bokmål
Oversatt av Inge Ulrik Gundersen
Leseeksemplar

2 kommentarer:

  1. Er det mulig... jeg har ikke bok i dag!
    Hilsen til deg. Ha riktig god lese stund og
    god helg.

    SvarSlett
  2. Flott og informativ omtale. Har denne på lur, men er ikke så glad i at historiene blir så opp stykket som de blir, når mange karakterer har sine egne lange kapitler. Den får ligge å lure litt til :) Ønsker deg en riktig fin helg :)

    SvarSlett