lørdag 15. juli 2017

Belinda Bauer: Den synske (Krim)"Fem små fotavtrykk i sementen er det eneste beviset på at Daniel Buck har eksistert
Annas fire år gamle sønn er forsvunnet. I ren desperasjon oppsøker hun en synsk mann. Men er han den han utgir seg for å være? Har han virkelig synske evner, eller er han en svindler? Politietterforsker Marvel er fullstendig overbevist om det siste. Men gjennom Anna dras han inn i en verden hvor sannheten virker usannsynlig, og der det uvirkelige kan være sant. Er det galskapen som endelig har tatt henne, eller er den nøkkelen til selve mysteriet?"

Dette hørtes da ut som en superspennende bok!


Litt om handlingen her. Anna vasker og gnir, hele huset, hver dag. Hun vasker tilogmed fotsporene i sementen, de siste bevisene på at lille Daniel løp ut av huset og ble borte. Ved siden av seg har hun barnevogna med lille Charlie. Hun oppsøker en synsk kjendis, som har gitt håp til flere. Men spørsmålet er om han er en svindler, en som bare er ute etter penger, eller kan han hjelpe? Mannen James, jobber i et bilverksted like ved. Her jobber også en kinesisk, spesiell gutt illegalt. 

Etterforsker Marvel er frustret over å ikke finne ut av saken, og enda verre er det at en annen sak der ei tenåringsjente, Edie, ble borte, fortsatt er uløst. Istedet blir han nå beordret til å etterforske forsvinningen til en hund! 

Boka er på mange måter utrolig kjedelig, sjøl om den også har den underliggende spenningen om at noe fælt har skjedd. For min del falt jeg litt av lasset, og irriterte meg for mye over mangel på troverdighet i historien. Flere viser seg å ha synske evner, og når disse etter hvert opptrår som medier får jeg nok. Har lest mange gode krimbøker denne vår/sommeren, og nå  skal det visst mer til før jeg blir begeistret.


Cappelen Damm

2016
302 sider
Oversatt av Tor Edvin Dahl
Bokmål
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar