torsdag 13. juli 2017

Ingelin Røssland: Minus meg (Ungdomsroman)


Boka handler om Linda. Hun er tolv år. I en stupekonkurranse holder hun på å drukne, og det viser seg at hun har en sjelden hjertesykdom. En ukjent gutt dukker opp og redder henne. Njål heter han. 
Linda får mye å tenke på. Bare et nytt hjerte kan redde henne. Hun føler at hun ikke blir regnet med lenger, i familien og i klassen. "Minus meg." Hun og bestevenninnen har satt opp en liste over hva de skal gjøre når de fyller tretten år. Hva med denne listen nå?  Hva med  Oscar, som hun akkurat har sagt at hun vil være kjæreste med? Hva med Rune, som hun var mye sammen med i sommer? Hva med den mystisk Njål som plutselig dukker opp. 


En spennende bok, med godt driv. Godt skildret fra en tenårings side, med alle de spørsmål som vil dukke opp når livet ikke er så greit lenger. Og familiens reaksjoner i en slik situasjon, sjokket og angsten de opplever,  er godt beskrevet. Men likevel en bok som ble for spekulativ for meg. Hadde det bare handlet om Linda og hennes sykdom, hadde det vært greit. Men når overnaturlige og mystiske elementer trekkes inn, blir den for urealistisk. Sikkert en bok de unge leserne vil like, da det leses mye fantacy for tiden. Men denne boka hadde jeg håpet var litt mer plassert på landejorda. Særlig da temaet er seriøst nok, og det er viktig at det blir skrevet om barn og unge som plutselig opplever å få en alvorlig sykdom, eller opplever plutselig død. Men ser en bort fra at dette ikke er etter min smak, er den ganske finurlig skrevet, 


Cappelen Damm
2011
269 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

1 kommentar:

  1. Skjønner at du synes det er snålt å blande en seriøs historie om oppvekst og sykdom, med mystiske elementer. Takk for fin omtale!

    SvarSlett