tirsdag 11. juli 2017

Tina Seskis: Et skritt for langt (Roman - thriller(?))Denne boka er markedsført som en thriller, en intens bok som gjør deg svimmel. En troverdig og sjokkerende bok. 

Alt dette førte til at jeg gledet meg til en herlig lesestund.  Men dette ble bare en merkelig historie, uten de store overraskelsene. 

Jeg-personen Emily er fortelleren. Det starter med at hun sitter på toget, på vei bort fra livet sitt i Manchester. Hun er på vei til London.
" Det er merkelig hvor enkelt det er, når det kommer til stykket, å gå ut av sitt gamle liv og begynne på et nytt. Alt du trenger er penger nok til å komme igang, og å bestemme deg for å ikke tenke på menneskene du forlater."
Hvorfor drar hun? Hva ligger bak? Dette må vi lure på gjennom hele romanen, og forventer derfor et klimaks som avslører det hele.
I London møter hun den yngre, søte Angel, som blir en god venninne og støttespiller.  Her er mange spennende ingredienser, som kunne bli en svært bra thriller. Her er det tragiske dødsfall. stoffmisbruk, alkoholisme, anoreksi, mennesker på flukt osv... Og det er sex og ekte kjærlighet.  

Så hvorfor ble ikke dette den boka jeg trodde jeg skulle lese?  For det første ble det hele tiden lagt opp til at noe ville komme, noe som ville avsløre hvorfor Emily forlater alt hun har kjært.  En dato er varslet, men spenningen mot dette avtar etter hvert, og hele historien blir kjedelig. 
Boka er bygd opp av korte tilbakeblikk på livet til Emily, fra hun var liten, vokste opp sammen med den trøblete tvillingsøsteren Caroline, fra ekteskapet med Ben, fra familien som hun har forlatt.  Dette er ofte en bra måte å gjøre det på, men her blir det rotete. Det tok tid før jeg fant ut om kapitlet handlet om fortid eller nåtid.

Beklager Tina Seskis, men denne boka falt ikke i min smak.

juritzen
2017
345 sider i pocketutgaven fra forlaget
Oversatt av Sidsel Mellbye


3 kommentarer:

  1. God beskrivelse av hvorfor du ikke likte boken. Jeg er opptatt av at jeg skal bruke lite energi på å finne ut av hva som er hva når jeg leser, så jeg tror ikke dette er boken for meg. God sommer fra Island!

    SvarSlett
  2. Bjørn skrev ikke så positivt om denne heller, og ut fra det han og du skriver virker det heller ikke som det er en bok for meg..

    SvarSlett
  3. Ikke superimponert her heller. Absolutt ingen thriller, det er helt sikkert.

    SvarSlett