søndag 30. juli 2017

Lena Roer: Tideverv (Roman)Dette er den andre romanen i trilogien om Randi, som begynte med «Ringrosen. Jakten på en sannhet» i 2014. Historien bygger på virkelige hendelser fra livet til forfatterens bestemor. Jeg syntes Ringrosen var en svært bra bok, og gledet meg til å lese denne.

I en opprivende tid etter første verdenskrig prøver hele nasjonen å få hverdagen på gli etter lang tids frykt, streng rasjonering og spanskesyken. Den unge Randi Svendsens opplever at moren dør i en ulykke, og livet hennes blir brått endret. Hun og broren blir overlatt til tanten, da faren flytter til USA, med ny kone. Men en dag i 1919, står faren i døra igjen. Sammen med sin nye kone og en liten sønn. Faren vil etter kort Norgesopphold vende tilbake til det livet han har startet i USA, og datteren Randi får et knapt døgn på seg til å velge om hun blir med. Randi sier nei, hun vil utdanne seg og bli i Norge. En tøff avgjørelse for en 16-åring. Broren blir også igjen i Norge. Dette foregår like etter 1.verdenskrig, hele verden er i endring. Randi er en sterk jente som takler mye motgang og slit for å oppnå det hum ønsker. Men hun kjenner også at det ikke er like lett å være sterk alltid. Men hun blir etter hvert trygg på seg sjøl, og hun har en sterk tro, som hjelper henne igjennom skolegangen.

Jeg syns dette er en god historisk roman fra vårt eget land. Det er i en tid der mye skjer innenfor kvinnesak, med kamp for likestilling mellom kjønnene både i arbeidslivet og i hjemmet..

Godt skrevet. Randi er svært ekte og troverdige, og vi lever oss inn i livet hennes og blir glad i henne. En historie om en sterk kvinne som satte spor etter seg. Fint å lese om personer som har levd. Det skal bli fint å lese videre om henne i tredje boka.

Calendula

2017

Lest som eBokBib

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar