torsdag 10. august 2017

Alix Rickloff: Hemmelighetene på Nanreath Hall (Roman)

9789150742619

Dette er forfatterens første historiske roman, som hun fikk inspirasjon til å skrive etter at hun hadde lest Jane Austen, som hun er en stor beundrer av.
Vi er i Cornwall, England 1940. Anna Trenowyth er Røde Kors-søster, og når hun kommer hjem til England under andre verdenskrig, får hun vite at hennes adoptivforeldre ble drept i et flyangrep. Hun blir nå stasjonert på et militærsykehus på Nanreath Hall. Dette er stedet hun bodde sammen med sin biologiske mor, lady Katherine Trenowyth, til hun var seks år. Nå ser Anna mulightene til å finne ut noe om familien sin, som hun ikke har hatt kontakt med etter at moren døde.

Cornwall, 1913. Lady Katherine Trenowyth vokser opp med alle privilegier, som datter av en jarl. Men så møter hun kunstneren Simon Halliday, og kjenner at det beskytta livet på godset ikke er det hun ønsker seg. Hun har kunstneriske evner sjøl, og Simon oppfordrer henne til å følge sine drømmer. Familien kan ikke godta dette, da Simon ikke er fra det riktige samfunnslag. Men Kathrine tror på kjærligheten og drar hjemmefra og kaster seg ut i et kjærlighetsforhold til han og vil male sammen med han. Men det blir ikke slik hun forventet det, og etter hvert begynner tilværelsen å falle sammen og hun blir etterlatt ensom og glemt. 


Jo nærmere Anna kommer sin familie fra Nanreath Hall, desto nærmere kommer hun også en sannhet om uoppfylte drømmer, knuste hjerter og tragedier. Det handler om de store klasseforskjellene i England, og krigens påvirkning på folket. Det handler om begge verdenskrigene, og vi får innblikk i sterke og tragiske historier fra felten, og samtidig innblikk i hvordan militæret og sivilbefolkningen står sammen. Romanen er bygd opp av historien til mor og datter, vekselvis i annethvert kapittel.
Annas søken etter familiens hemmeligheter på Nanreath Hill. er en historisk fortelling fra skyggene av to verdenskriger. En fortelling om en romantisk historie, men også sterke historier om løgner, fortielser, tilgivelse og lojalitet.

En skikkelig sommerroman med historisk tilsnitt.


Vigmostad/Bjørke
2017
381 sider
Bokmål
Leseeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar