lørdag 30. september 2017

Anna Ekberg: Den hemmelige kvinnen (Dansk krim)Vi møter Louise, som driver et vertshus på Christiansøen, en liten øy i Østersjøen. Samboeren Joachim er forfatter. En dag banker en mann på døra, og påstår at Louise er hans kone, Helene, som har vært borte i tre år. De har to barn sammen, og driver et stort forretningsimperium, som hun har arvet. Louise, eller Helene, har hukommelsestap, og husker ingenting fra sitt tidligere liv. Men hun må vende tilbake til sitt gamle liv, hun har to barn som venter på henne, hun har en mann som har letet etter henne. Hun må bli med Edmund tilbake, og til en verden hun ikke kjenner noe til. Etter hvert oppdager hun at hun må ha vært en effektiv forretningskvinne, men hard og ufølsom for andres følelser. Hun klarer ikke å kjenne seg igjen i dette bildet. Da politiet finner liket av den kvinnen hun trodde hun var, Louise, blir Helene anklaget for å drept henne. Nå begynner kampen for å renvaske seg fra anklagen, og finne ut hva som skjedde da hun forlot mann og barn for tre år siden. Joachim, som ikke klarer å glemme sin kjære, er en av de som prøver å finne sannheten. Og da ekskona dukker opp, den sjarmante kunsthistorikeren Ellen, blir hun en del av "forskningsteamet".
Her finner vi alle ingredienser for å bli en spennende thriller. Pengebegjær, svindel, hukommelsestap, prostitusjon, utspekulær og drepende sex, vanvittig eksperimentell kunst, krigsforbrytelser, kjærlighet og hat. Alt i en salig blanding. Romanen er bygd opp kronologisk, og det er Helene og Joachim som er fortellerne.
Anna Ekberg er i virkeligheten et samarbeid mellom de drevne forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Et godt samarbeid, etter min mening. Spennende fra første til siste side. Noe urealistisk til tider, litt enkle løsninger, men også med gode personskildringer og troverdige karakterer, både onde og gode.

 tine og bente har også lest boka.

Bazar
2017
Oversatt ac Heidi Grinde
399 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Så gøy at du har lest denne, og likt den! Takk for link, som du vet likte jeg denne godt :)

    SvarSlett