fredag 6. oktober 2017

Viveva Sten: I sannhetens navn (Krim)


Fra forlaget:"Det er sol og sommer i Sandhamn. Havet glitrer, og ute på Løkholmen er årets seilerleir i gang. Men det som skal være en uke med seiling og kameratskap, blir i stedet et mareritt for elleve år gamle Benjamin. Han er hakkekyllingen ingen bryr seg om, og mobbes av de eldre barna. Leirlederne har det altfor travelt. De får ikke med seg det som skjer.
Samtidig lurer noen i skyggene, noen som overvåker hvert skritt barna tar. En dag kommer ikke Benjamin til frokost. Han er sporløst borte. "
Thomas Andreasson blir koblet på saka. Han er tilbake hos Nacka-politiet etter en kort avstikker hos et vaktselskap. Et desperat søk settes i gang. Hva kan være skjedd?  En båt med en fremmed mann har vært observert på øya. Kan dette ha en sammenheng? Eller har de grusomme mobberne gått for langt?
Nora Linde, advokat og venn av Thomas, står foran en vanskelig rettssak. En direktør i byggebransjen har begått underslag i millionklassen, og er villig til å gjøre alt for å unngå en fellende dom. I tillegg til en vanskelig arbeidssituasjon har både Thomas og Nora store utfordringer i privatlivet. 
Dette er en historie med mange ingredienser, slik vi kjenner Viveca Sten fra tidligere bøker. Her er grådighet, økonomisk korrupsjon, pedofili, kidnapping, vold og mennesker styrke og svakheter.
Her er gode personskildringer, slik at en føler at de er troverdige. Dette gjelder både hovedpersonene og de andre, også skurkene. Og vi får et skremmende innblikk i hvordan mennesker reagerer i pressede situasjoner. Et viktig element er mobbing blant barn, og hvordan dette gir utslag.
Korte kapitler gjør boka svært lett å lese. Dette gjør også at vi hele tiden får synspunkter fra de ulike personene i handlingen, noe som gjør det lett å følge med. I begynnelsen kunne handlingen bli noe langtekkelig, men alle detaljene er likevel viktige for handlingen. Alt i alt, en velskrevet krim fra forfatteren.  
 Cappelen
2017
472 sider
Oversatt av Kari Engen
Bokmål
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar