tirsdag 28. november 2017

Flott litteraturkveld i TrondheimDe tre store, Herbjørg Wassmo, Heidi Lunde og Cecilie Enger, hadde i kveld en trivelig og svært givende "samtale" om egen litterstur, godt ledet av Mona B. Riise, kanskje best kjent som dommer i TV- programmet Stjernekamp. Det hele skjedde på hovedbiblioteket i Trondheim.
Kort sagt: Det handlet om familie, om å høre til, og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Om skyld, soning og tilgivelse. Om lengsel, galskap og sjalusi.

Sammen med min skrivende datter Eirin, fikk vi et innblikk i bøkene som disse tre flotte damene gir ut dette året. Fint sammensatt, og godt redigert. Og de tre klarte å skaffe rørende øyeblikk fra da de startet å skrive, noe som fikk fram gamle minner om da jeg sjøl skrev min eneste bok, kriminal, utgitt på eget forlag i en kladdebok, i 10 - 12 årsalderen.

Slike kvelder er godt å få med seg. Og i morgen setter jeg meg på Kystekspressen på vei tilbake til øya i havgapet,

5 kommentarer:

 1. Slike møter er hyggelige og spennende. Her på Hamar er det ikke så ofte slike møter, men i går var det et jeg gjerne skulle vært på.
  Knut Faldbakken og sønnen Mathias hadde en samtale om hver sine bøker. Men måtte holde meg hjemme for jeg er så forkjøla.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke ofte jeg får med slike møter heller, så dette satte jeg av tid til for lenge siden.

   Slett
 2. Ja, dette var nok bra. Har hørt alle damene i andre settinger i høst, flinke folk.:)
  I går reiste jeg med Kystekspressen- Kr.sund- Tr.heim, t/r, flott reisevær.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, greit å reise når været er bra. Får lest litt også, når sjøen ligger rolig.

   Slett
 3. Dette var nok kjekt å være med på tenker jeg,møtte den tidligere i høst på "Forfatterne kommer".Alltid kjekt å høre forfatterne selv snakke om bøkene sine.

  SvarSlett