søndag 26. november 2017

Tatiana de Rosney: Naboen (Thriller)

 Naboen

Colombe Barou er gift med Stéphane, som stort sett hele tiden er på forretningsreise. De har to sønner, tvillingene Oscar og Balthazar. Hun arbeider i et forlag, der hun skriver bøker for kjendiser, som får æren av de velskrevne bøkene hennes. Hun har en drøm om å en gang kunne gi ut egen bok. Men hun har ingen sjøltillit, hun er en forsiktig dame.


Nå har funnet den perfekte leiligheten for seg og familien i Paris. Hun og guttene liker leiligheten godt, men etter kort tid blit Colombe forstyrret midt på natta av høy musikk. Dette gjentar seg natt etter natt, alltid mens mannen er på reise. Bråket kommer fra leiligheten over henne, der en godt likt lege bor. Alle i nabolaget roser den flotte legen, og hun kommer ingen vei med å fortelle om nattebråket. Etter hvert blir mangelen på nattesøvn så ille at hun mister grepet på hverdagene. Hva er det egntlig som skjer? Hvorfor driver denne naboen henne til sammenbrudd? Hun forteller Stéphane om hva som skjer, men han vil ikke tro på henne, og bekylder henne for å fantasere. 

Nattevåkingen fører til at hun ikke klarer å skrive som før. Skal hun klare dead-line på den boka hun arbeider med, må hun gjøre en innsats. Hun begynner å lese litteratur hun tidligerer har skygget unna, og fantasier kommer fram i drømmene hennes. Nattebråk fra etasjen ovr og ny litteratur forstyrrer Colombe såpass at hun forandrer seg påtakelig. Hun blir en nervebunt som ikke tar vare på verken seg sjøl eller barna sine. Nå må noe skje! Colombe tar saken i egne hender. Men hvor langt kan hun gå i kampen mot legen i etasjen over?  Hun må gjøre noe, og det fører til uante hendelser.

Dette er en dramatisk historie som holder spenningen fra første side. Her byttes det mellom virkelighet og fantasi, og Colombes mareritt blir så spennende at du må lese hele boka i en jafs.

Etterpå sitter jeg med en følelse av at dette var merkelige saker. Svært lite realistisk. Greit nok å skrive om hvordan sterke påkjenninger griper fatt i en og endrer deg, men dette ble bare merkelig. Fikk lyst til å riste skikkelig i Colombe: Ta deg sammen! Begynte til slutt å spørre meg sjøl om dette kunne være  samme forfatter som skrev Saras nøkkel, men når jeg ser tilbake på omtalene mine av Huset du elsket og Boomerang, har jeg lest bøkene med stor interesse og glede underveis, men sittet igjen med et lite sukk, var det bare dette?

Konklusjon: En spennnede thriller, men ikke nødvendig å lese!

Bazar forlag
2017
240 sider
Oversatt av Hanne Hay Sætre
Bokmål

Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Jeg har ikke lest denne, men har lest Saras nøkkel for en del år siden. Den var veldig bra :-)

    SvarSlett