fredag 23. februar 2018

Clare Mackintosh: Jeg ser deg (Thriller)


Jeg las den første krimromanen til Macintosh, Jeg lar deg gå, for en stund siden, og må bare si at dette var spennende lesning. For en thriller! Og den andre romanen, Jeg ser deg, står så absolutt ikke tilbake i forhold til den første!

Zoe Walker er gift med Simon, har barna Kate og Justin fra et tidligere ekteskap, begge i slutten av tenårene. Hver dag pendler hun til jobb.  Hun går de samme gatene på vei til jernbanen, setter seg på samme vogn på toget, på samme plass. En dag ser hun tilfeldig et foto av seg sjøl i en kontaktannonse, noe som er hel absurd. Hun oppdager at det er nye kvinner i tilsvarende annonse hver dag, og hun kontakter politiet. Kelly Swift er den som tar tak i saka og tror på Zoes forklaringer. Hun ser nemlig en sammenheng mellon kvinnen på bildene, og forbrytelser som kommer i etterkant. Kelly har vært igjennom en tøff periode etter at hun angrep en innsatt voldtektsfange, noe som førte til at hun ble utestengt for en tid fra jobben som etterforsker. Nå har hun jobbet i lommetyvpatruljen , men er inne igjen i spesialenheten, på prøvetid.

Nå avdekkes annonsenes formål, og Zoe får panikk. Hun skjønner at hun kan bli det neste offeret. Hvem står bak annonsene? Hva er den egentlige hensikten? Hvem er venn og hvem fiende? Jeg ville ikke fortsatt å ta samme vei til jobb lenger, uten å se meg over skulderen, hvis jeg var i Zoes`sko. Vi følger hennes mareritt, men også Kittys, som sliter med de gamle hendelsene i sitt liv. Denne parallellen gjør boka enda sterkere. 

"Jeg ser deg" er en velskrevet, intenst spennende thriller som det er mulig å legge fra seg lenge om gangen. Måtte til og med lese under den spennende skiskytterstafetten i dag! Ingen blodige mord, ingen stygge overfall, men et utrolig psykologisk driv som det er umulig å ikke fanges av. En glimrende thriller som jeg anbefaler for de som vil ha en "creepy "opplevelse!

bjornebokelisecathrinmineboker har også lest boka


Cappelen Damm
2017
379 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket

3 kommentarer:

 1. Jeg er inne i en krimbølge for tiden, og nå ser jeg at det er enda en krim jeg bare må få med meg. Takk for supert lesetips, og riktig god helg!

  SvarSlett
 2. Jeg kjøpte mandag "Orientekspressen" fra Torbjørn Færøvik og vil
  lese og trene min norsk. I ferie jeg begynnte å lese Jostein Gaarders "Appelsinenpike"... dessverre fikk jeg ikke boken til å kjøpe, jeg tror på bokhandelen, det er ikke lenger å får :-((
  God kveld deg. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du leser bøker på norsk! Imponert over at du står på for å lære språket! God helg!

   Slett