onsdag 21. februar 2018

Ingrid Ovedie Volden: Hjertet er en knyttneve (Ungdomsroman)


Ingrid Ovedie Volden har tidligere skrevet romanen Alt som teller. Dette er andre boka av forfatteren, en vakker og rørende bok rettet mot barn og ungdom. 

Oliver opplever at mor og far skiller seg, og da mor flytter ut, overgir far seg til sorgen, blir fraværende og bare sturer. Han sitter ved kjøkkenbordet og stirrer, kjøleskapet er tomt. På skolen har Olivers klasse nettopp fått en tverrfaglig prosjektoppgave, der de skal skrive om et kroppsorgan.  Olivers motivasjon er ikke stor. Aline, som går i samme klasse som Oliver,  har flyttet med familien til byen. Dette er første skoleåret uten bestevenninnen Susy. De to har laget fem ufravikelige bud i anledning Alines prøveår i byen. Dette går ut på å ikke snakke med noen, ikke involvere seg med noen, ikke bli kjæreste med noen og lignende lovnader for å være klar for returen til hjembygda. Hun er derfor en stille og anonym jente på skolen.
Da Olivers far plutselig havner på sykehus med hjerteinfarkt, møter Oliver tilfeldig på Aline. Hun har  valgt å skrive om Hjertet., og er derfor på kardiologisk avdeling for å få informasjon. De har aldri snakket sammen, men nå er situasjonen slik at de kommer i kontakt. Dette møtet blir positivt for begge og de forelsker seg. Men kan de være kjærester utenfor sykehuset, sammen med andre ungdommer? Og hva med de fem budene hun har skrevet sammen med Susy?  

Romanen er både posiitiv og til ettertanke. Tror dette er noe eldre barn og ungdommer liker. 
Passende alvorlig og koselig. Jeg likte den godt og anbefaler gjerne til aldersgruppen 12 - 16 år.  

Aschehoug
2017
Bokmål
Lest som eBokBib

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar