tirsdag 20. mars 2018

Fredrik Hagen: Jeg kom plutselig på å slutte å tenke på deg (Dikt)


Dette er en uvanlig form for dikt, da hele boka er en fortelling, oppdelt i mindre fragmenter, små øyeblikk som fortelleren beskriver om. Og disse øyeblikka er hendelser fra livet til fortelleren. Hans betraktninger av vonde og gode hendelser. Om hvor skjørt livet er, og om hvordan han skal takle opp og nedturer. Mange tanker om liv og død, allerede fra han var liten gutt i sandkassa. Han leser bøker om depresjon og angst. Han har opplevd å se en dødsulykke på veien, han vil flytte bort fra alle minnene om dette.
Han har minner som sitter fast:
'" du er åtte år og bytter truse i sofaen foran de store stuevinduene og en kjøttmeis flyr plutselig rett mot deg og knuser nakken mot ruten, du ser at den død før du henter din far som kaster den lille kroppen over hagegjerdet og inn mellom buskene."
Hagen skriver om tap av kjæreste og  besteforeldre, redsel for kreft, redsel for å fly, redsel for det å være alene. Dagligdagse hendelser gjennom livet, men uttrykt på en følsom og fin måte. Jeg likte å lese denne lille boka, et langt dikt.


Beathe i beathesbokhjerte og Sunniva har også lest boka.

Flamme forlag
2017
90 sider
Bokmål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar