søndag 8. april 2018

Linda Klakken: Det fins et rom i meg som står tomt (Dikt)
"Linda Klakken (f. 1979) er fra Ålesund. Hennes skjønnlitterære debut, diktsamlingen Mamma, kone, slave, fikk mye oppmerksomhet høsten 2013 og ble kåret til en av årets beste bøker i både Dagbladet og Bokmagasinet.
Linda Klakkens fjerde diktsamling er en samling eksistensielle kjærlighetsdikt om en tidvis pinet, tidvis mørk, men også stjerneklar relasjon mellom hun og hun. Som både får og ikke får hverandre. Som vet at det kunne gått, og at det aldri går. En umulig framtid fanget i en håpløs nåtid: et tomt rom inni deg." 

Har lest dikt et par dager nå. God avkobling fra krim, som det er blitt mye av i det siste. Denne diktsamlinga dukket tilfeldig opp på eBokBib, der jeg ofte streifer for å lete etter noe interessant å lese. 

Disse diktene er korte, enkle og kraftfulle. Jeg har lest de tre ganger, og nyansene kom bedre til rette etter hvert. Her er mange sterke bilder som er både vakre og  talende . 

hver gang du holder
blikket
kalver en del 
av fonna
i meg

det fins et rom i meg
som står tomt
i blygt værelse
hvor tida står stille
der inne 
har jeg tatt vare på
alt vi sa
og ikke gjorde

Syns det er vanskelig å plukke ut eksempler, da hele samlinga er som en helhet. 
En enkel liten diktsamling, verdt å lese.

beathe har også lest diktene og lagt inn omtale i dag!

Flamme forlag
2018
72 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Dette ble nesten litt skummelt for jeg har nettopp lagt ut et innlegg om denne og litt morsom at vi i begge har skrevet at vi har lest samlingen tre ganger. Jeg ante ikke før nå at du også hadde skrevet om boken i dag, jeg lover! Legger inn link til deg i mitt innlegg.

    SvarSlett
  2. Takk for tips. Dette virker som en bok jeg vil lese.:) Har lest om den inne hos Beathe også.:)

    SvarSlett