mandag 4. juni 2018

Sarah Jio: Hjem til deg (Roman)

Hjem til deg
Charlotte har nettopp giftet seg med den kjekke Erik, og de skal reise på cruice til Bermuda på bryllupsreisen.  Men en dag de er på ekskursjon ut til en øy blir de plassert i hver sin båt. Båten der Charlotte er med kantrer, og bare hun og en medpassasjer, Gray, overlever og havner på en tilsynelatende øde øy. Her blir de nødt til å oppholde seg i flere år, da det ikke finnes andre muligheter. Gray er en innesluttet og mørk mann, men etter hvert finner de fram til hverandre, og de forelsker seg. Men en dag åpner det seg en mulighet for å komme vekk, og Charlotte drar. Gray blir tilbake, han har ingen ønsker om å komme tilbake til sivilisasjonen, som han har rømt fra, og der han er ettersøkt for en alvorlig forbrytelse.

Vel hjemme oppdager hun at alt har forandret seg. Erik har trodd hun er død, bestevenninnen har skapt sitt eget liv, og her er media i hælene på henne hele tiden. Den mirakuløse redningen og livet på øya blir stor nyheter.  Charlotte oppdager at hun lengter tilbake til det frie livet på øya. Tankene hennes er alltid der. Hun oppsøker Grays mor, og etter hvert kommer mange nye opplysninger fram, som viser ny innsikt i sak mot Gray. Romanen strekker seg over lang tid, fra 2007 til 2037.

En skikkelig romantisk kjærlighetsroman med mange ingredienser som gjør den både spennende og lesverdig. Men også så uvirkelig at jeg ikke helt klarer å fordøye den. Men likevel en bra sommerroman, om tapt kjærlighet som blir gjenfunnet. En eventyrroman som passer i solstolen.

Cappelen Damm
2018
282 sider
Oversatt av Mari Johanne Müller
Lånt på biblioteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar