søndag 3. februar 2019

Lcinda Riley: Månesøsteren (Roman) Serien De syv søstre
I den femte boka om de syv søstre er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Hun er en sart og varmhjertet kvinne som elsker dyr. Hun er veganer, og er klarsynt. Vi møter henne i det skotske høylandet, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle og sjarmerende Charlie Kinnaird.
På Kinnaird møter hun Chilly, en eldre sigøyner som forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre.  Han forteller henne at hun må dra til Spania, nærmere bestemt Granada, for å finne røttene sine..I en bydel i Granada lever fremdeles sigøynerene, som ble fordrevet fra ulike steder i landet under borgerkrigen.

Jeg ble ekstra oppgglødd da jeg oppdaget at Tiggy hadde slektninger i Sacromento i Granada. Her var jeg for et par år siden, i forbindelse med tur til historiebyene Malaga, Granada og Cordoba. I Granada vandret vi i sigøynerkvartet Sacromente, ikke langt fra det berømte og fantastisk Alhambra, og så hvordan de hadde husene bygd inn i fjelleveggen. Og der opplevde vi et forrykende sigøynershow inne i en av hulene. Slike ting gjør interessen for romanen enda større.

Mye skjer på veien mellom Scottland og hulene i Granada. Som vanlig krydrer Lucinda Riley romanene med dramatikk, på godt og ondt. Historiske begivenheter flettes sammen med tragiske  menneskeskjebner, kjærlighet, brutalitet og vold. Magikk går hånd i hånd med realisme.

Og hele tiden holder forfatteren oss ajour med Tiggys familiehistorie i et godt grep. Overtro og magikk, kjærlighet og intriger er kjente ingredienser. Men denne gangen ble det likevel lange partier som ble kjedelig, og romanen fenget ikke som de tidligere søsterromanene. Leste at Lucinda Riley har slitt med sykdom dette året, så det er godt gjort å komme med en så omfattende roman. Men kanskje ikke lett å være på topp i en slik situasjon. Uansett,historien om søstrene er spennenede lesning, og jeg gleder meg til å følge den neste på veien mot å finne egen bakgrunn og familie.

Cappelen Damm
2019
653 sider
Oversatt av Benedicta Windt-Vahl
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Jeg liker også denne serien, men venter til den kommer som lydbok.

    SvarSlett
  2. Ser at vi har de samme tankene om denne femte boken i serien, hennes "svakeste", men kanskje forklaringen er sykdommen. Tematikken og stedene hun befinner seg er i alle fall spennende, synd hun ikke greide å gjøre mer ut av det. God søndag Åslaug!

    SvarSlett