fredag 22. mars 2019

M J Arlidge: Den som ikke har gjemt seg nå (Krim)

Den som ikke har gjemt seg nå

Dette er den sjette boka i Helen Grace-serien. Jeg har lest de fleste.

Nå har politietterforsker Helen Grace havnet i fengsel, uskyldig anklaget for mord på tre mennesker. I fengselet må hun oppholde seg sammen med noen av de hun har sørget fo å få dømt og fengslet, ikke akkurat det beste stedet for etterforskeren!

En dramatisk historie fra innsiden av et kvinnefengsel, der lite fungerer som det skal. Halloway fengsel er en labyrint av smale, dårlig opplyste korridorer hvor man lett kan organsiere bakholdsangrep. Her er det tystere, voldsforbrytere, prostituerte og mordere. Og mange av vaktene er sadistiske tøffinger som liker å se kvinnene lide. Og det finnes lite empati mellom de innsatte. Dette er universet til Helen Grace mens hun venter på at saka hennes skal komme opp. Hun må tåle mye hetsing og vold fra medfanger. Det er ufattelig for henne at hun har havnet her, og tanken på at nevøen Robert Stonehall er fri, han som har lagt en felle for henne ved å drepe tre personer, er vanskelig å takle. Kan det virkelig skje et justismord? Er folk så lette å lure?

 Men så blir en av kvinnene drept, ille mishandlet. Helen prøver å finne ut hvem som er morderen. Spor på de døde viser at det er en mann, og da tyder alt på at det er en av de tilsatte i fengselet. Etter hvert begynner Helen å ane at hun kan være neste offer. Det haster med å finne morderen!

En spennede thriller fra fengselets innside. Anbefales gjerne!

Vigmostad/Bjørke

2019
409 sider
Oversatt av Astrid Almaas
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Alltid gøy å høre om en krimserie jeg ikke kjenner :) Riktig god helg Åslaug!

    SvarSlett
  2. Fikk den første i serien, men fikk ikke lest den da, og nå vet jeg ikke hvor den er hen.. Var det Bro bro brille, den het, tro? Så du synes den er bra, ja? Noteres ***

    SvarSlett