onsdag 20. mars 2019

Mariela Årsandøy: Risset i sand (Romanserie)

Risset i sand av Mariela Årsandøy (Innbundet)

Dette er fjerde boka i romanserien, Slekten fra Havet. Handlingen er lagt til Andøya , og tar for seg livet på Rammeberg i årene 1918 - 1939. 
Vi er kommet til begynnelsen på tyvetallet. Ravna er fremdeles tenstejente på storgarden Rammeberg. Den tidligere venninnen Nore skal gifte seg med sønnen på gården, Kristian. Men ikke alt er som det skal mellom de to, da Kristian mer eller mindre er narret inn i forlovelsen. Ravna leser dagbøker etter Elida, en jente som forsvant fra gården for lenge siden, og det viser seg at mye ikke er som det skal være. 

Dette er fortellinger fra gårdsmiljøet på denne tida, der vi opplever de store forskjellene på rike og fattige, herrer og tjenere. Her er kjærlighet og glede, men mest hardt arbeid, sorg og savn. Og onde mennesker som går over lik for å oppnå posisjoner. En typisk serieroman, tenker jeg, der det hele tiden skjer mye, men i sakte tempo, slik at vi må vente til neste bok før vi ser hvordan det går med de personene vi lever med.

Jeg har ikke lest serieromaner siden jeg var tenåring, og var faktisk ikke klar over at det ble mer enn de to første, som jeg las da de kom ut. Men jeg må innrømme at det er lett å bli hekta på bøkene, og jeg vil vite mer om hvordan det går med Ravna og Kristian, og de andre på Rammeberg. Og så er de så lettleste at det går i en fei. Så jeg ser ikke bort fra at jeg leser den femte boka også. 


Juritzen forlag
2018
278 sider 
Bokmål
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Kjekt å se at du henger med, jeg leste 1,5 av de to første og det ble med det.

    SvarSlett
  2. Min mor likte den første så godt, men har ikke fått tak i resten..og nå er jo forlaget oppkjøpt av Stordalen.

    SvarSlett