fredag 12. april 2019

Elin Victoria Unstad: Brådypt (Psykologisk krim for ungdom)Brådypt av Elin Viktoria Unstad (Innbundet) 
Vilja på 16 år har alltid elsket å svømme, og er en god svømmer. Men for tre måneder siden var hun nær døden ved drukning. Etter dette er hun livredd vann, og opplever sterke traumer, der angst og depresjon blir en del av livet hennes. Vilja sliter med å få tilbake livet slik det var før. Hun får timer hos  en psykolog, men finner seg ikke til rette med bahandlingen. Og foreldrene prøver å roe henne ned med tabletter. 

En dag blir hun kidnappet og ført til ei lita øy, Kidnapperen påstår at hun er eldre enn hun er, og etter en dag slipper han henne fri. Ingen tror på at hun har vært kidnappet, da de mener at dette er hallusinasjoner som et resultat av drukningen. 


Vilja har en eldre søster, Rikke. Plutselig blir hun borte, ingen finner henne. Hva skjer? Kan hun ha opplevd det samme som Vilja? 


Dette er en spennende psykologisk roman for ungdom mellom 13 og 18 år. Det handler om skjulte sannheter, om ettervirkninger etter en  alvorlig hendelse, om forholdet mellom barn og foreldre. Og det handler om kjærlighet. 


Jeg ble ikke helt oppslukt av boka, men ære være forfatteren, som har skrevet en krim for ungdom. Tror nok boka vil falle i smak for aldersgruppen.


Cappelen Damm

2019
222 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

1 kommentar:

  1. Det er spennende å lese ungdomsromaner, og om ungdomsromaner. Takk for lesetips Åslaug :)

    SvarSlett