tirsdag 16. april 2019

MyriamH. Bjerkeli: Stella Polaris (Påskekrim)Jeg las Lille linerle av forfatteren sist år, og falt for hennes gripende fortellerevne. Jeg så derfor fram til å lese denne, som årets påskekrim over flere dager, tenkte jeg. Jeg begynte palmesøndag, men  klarte ikke å legge vekk boka før den var ferdiglest. (Resten av påska blir det andre bøker)

Vi leser om Stella og Aleksander, som er samboere. Begge drikker for mye, vold og overgrep er daglig foreteelse, ekteskapet skranter. En dag kommer hun til barnehagen, og får beskjed om at sønnen, Marius, er hentet av barnevernet. I sjokk og fortvilelse drikker hun noen glass før hun tar samboerens bil for å finne barnevernrepresentanten, som hun antar har Marius. Det skulle hun aldri gjort, for det skjer en ulykke som vil få store konsekvenser for henne. Aleksander havner i fengsel - det var hans bil - og Stella havner i en situasjon hun aldri kunne tenkt ville skje. Men først og fremst ønsker hun å få Marius tilbake, og kjemper en mors kamp for å oppnå dette. Aleksander, som sitter inne, ønsker ikke å gi slipp på verken Marius eller Stella. Men hans motiv er mer egosentriske og dominerende.

Vi skjønner etter hvert at en tredje person lurer i bakgrunnen, noe som skaper en uhyggesfølelse og en ny dimensjon til boka. 
Her er det mye spenning og lite uforutsigbart. En velskrevet roman, som er like så mye en sterk fortelling om en mors kjærlighet og kamp for å beholde sønnen sin, som det er en krim. Her er mange tema aktuelle; alkoholisme, vold, hat og hevn, sjalusi og psykiatri.
Dette kan Myriam Bjerkeli, og jeg anbefaler boka varmt. Og jeg gleder meg til neste bok av denne flotte forfatteren.

astridterese , sirimerethe og lillasjelhar også lest boka.

Capitana forlag
2019
312 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket1 kommentar:

  1. Må visst lese denne, tenker jeg. Likte henne forrige godt, selv om den var grusom..

    SvarSlett