torsdag 11. juli 2019

Benedicte Meyer Kroneberg: Ikke bli borte. (Roman)Det er en vanlig morgen hos ekteparet Vibeke og Torbjørn, som nettopp har flyttet til London. Datteren Ella er en spesiell og oppvakt jente på tretten, men hun har vært utsatt for mobbing i lengre tid. Flytting har vært et ledd i en omstilling de tror kan hjelpe henne. Sammen med broren Leo skal de gå til skolen, og foreldren skal på jobb, Torbjørn har vært i FNs politistyrke tidligere, men jobber nå i ambassaden, og Vibeke er psykolog. Hun arbeider med mennesker med ulike personlighetsforstyrrelser.
 Det er en regnfull dag, vannet flommer i byen. Det skaper problemer med kollektivtransporten, og vi ser hvordan mennesker reagerer ulikt når vanskene oppstår. 

Utpå dagen får Vibeke en telefon fra skolen, Ella er forsvunnet. Vibeke blir fortvilet, da hun lenge har vært bekymret for datterens utfordrende atferd. Allerede som lite barn var hun tidlig utviklet og åvåken, men også sensistiv og var. Hun gledet seg til å begynne på skolen, men hun ble ensom og utelukket fa gjengen. Dette har fortsatt i samme mønster etter at hun begynte på nye skole. Flere episoder der har ført til innkalling til samtaler med foreldrene. Vibeke ringer til Torbjørn, som ikke reagerer like sterkt som henne. Da au pairen kommer med urovekkende uttalelser, blir ikke Vibekes uro mindre.
Gjennom hele boka ser Vibeke tilbake på livet deres, fra Ella ble født i en vanskeleg fødsel, og senere utviklet seg til å bli en viljesterk og intelligent lita jente, men også en utstøtt og uglesett jente. Hun stiller seg spørsmål om hva som gikk galt. Hva kunne de gjort annerledes? Tanker som mødre ofte har når noe ikke fungerer i familien. 


Jeg har lest flere bøker av Meyer Kroneberg, og helt fra debutomanen hennes har jeg likt det jeg leser. svært godt. Hun skriver realistiske romaner, der nåtidas problemer flettes inn i handlingen. Eksempler er flyktningeproblematikken, miljø og politikk. Og hennes evne til å se mennesket gjør bøkene hennes ekte og jordnære.
Andre som har lest og omtalt boka er tine


Tiden forlag
2019
282 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

 1. Jeg likte også denne boka veldig godt. Min første av denne forfatteren. Har blogget om den, for ikke så lenge siden.

  SvarSlett
 2. BEST ONLINE LOVE SPELL CASTER Å FÅ DIN EX LOVER, HUSBAND, WIFE, GIRLFRIEND ELLER BOYFRIEND BACK. Legg til ham på WHATSAPP: +2349083639501
   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Hei Alle er Christian Hofman, er fra USA. Jeg jobber for Apache Corporations internasjonalt, jeg møtte Baba Nosa på min tur til Afrika, jeg dro dit for en kontrakt Forhandlinger og jeg mistet for et annet selskap, jeg var ødelagt og ødelagt, og bare for noen måneder siden, hadde jeg nettopp blitt skilt, min kone dro med barna mine og denne jobben var min vei tilbake til et godt liv og å få familien min tilbake. Etter min konsultasjon med Baba Nosa, utførte han en stave for meg, og jeg fikk kontrakten, og noen måneder senere kom min kone og barn tilbake til meg, og jeg skylde det hele til åndelig spekulasjoner og krefter i Baba Nosa. Jeg er en testator av baba Nosa, en åndelig far til mange store menn. for noen av dine åndelige problemer og det vil bli løst. Han kan gjøre deg rik uten blodritualer, ta tilbake din ex_husband, ex_wife, ex _boyfriend eller kjæreste bare hvis du kan tekst eller WhatsApp baba Nosa i dag på
           2349083639501. hvis du har problemer med følgende?
  (1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
  (2) hvis du alltid har dårlige drømmer eller har sex på en drøm.
  (3) Du vil bli markedsført på kontoret din.
  (4) Hvis du trenger strøm til å vinne en rettssak
  (5) Enhver form for stave
  (7) Commanding tone stave
  (8) Beskyttelsesring
  (9) Reise suksess ring
  (10) Åndelig kraft for Guds menn
  (11) Slett din mann / kone til deg selv for alltid alene
  (12) Du vil at kvinner / menn skal løpe etter deg. (13) Hvis du vil ha et barn.
  (14) Du vil være rik uten blodritualer. (15) Hvis du trenger økonomisk hjelp.
  (16) Urtepleie
  (17) Hvis du ikke kan tilfredsstille din kones seksuelle lyst. på grunn av dårlig ereksjon.
  (18) Hvis du har en HIV AID-sykdom og makt til å kurere kreftproblemer, ring Baba Nosa på +2349083639501
  TRADITIONAL MEDICINE Herbal Home & Native Leger. Kontoradresse nr. 20 elfenbenbane, Ife Osun-stat ... k

  SvarSlett