torsdag 15. august 2019

Laila Brenden: Toner fra en stille skog (Roman)

Toner fra en stille skog - 
      Laila Brenden

Ane Solingen bor sammen med kjærsten Hans i en avsidesliggende koie i skogen. Hun har bodd hos en tante etter at foreldrene døde, og der har hun vært  behandlet som tjenestepike og budeie i alle år. Verken tanten eller onkelen snakket til henne, og alle arbeidspliktene førte til at hun ikke fikk tid til å knytte vennskap med jevnaldrende. Da hun var seksten år, ble hun kastet ut, og stakk til skogs. Der møtte hun Hans, en enstøing, som bodde i ei lita koie. Han tok vel imot henne og hun ble boende, og de fant kjærligheten sammen. Men en dag utsettes Hans for en ulykke og blir borte. Ane er gravid, og kjenner at det blir tøft å være alene. En svensk prest møter henne med vennlighet, og overrekker henne en gave, en harpe. Hun finner trøst i musikken, og lærer seg etter hvert å spille på harpa. Da sønnen Jørgen blir født, har hun stor glede av å spille for ham.

Men en dag skjer en ny ulykke, den lille sønnen forsvinner sporløst. Ane bruker all sin styrke og vilje i letingen etter Jørgen, noe som krever store endringer i livet hennes. 


En fortelling om kjærlighet og svik. Det handler om nærhet og viktigheten av vennskap. Og mest handler det om evnen til å spille, glede over musikken og formidlingen av musikk til andre. 


Forfatteren har skrevet romanserier tidligere. Om det blir flere bøker om Ane vet jeg ikke, men jeg likte denne romanen godt. Fengende og lettlest.Vigmostad Bjørke
2019
408 sider
Bokmål
Leseeksemplar

1 kommentar:

  1. Høres ut som en fin roman, liker når det handler om musikk :)

    SvarSlett