torsdag 26. september 2019

Anne B. Ragde: Datteren (Romanserie)

Datteren - 
      Anne Birkefeldt Ragde
Dette er fortsettelsen av historien om folkene på Neshov på Byneset. Torunn har tatt over gården, og bor der sammen med Anna, en stor huskey. Fjøset står tomt, ingen griser er der lenger. Torunn driver begravelsesbyrået som Margido etterlot seg da han døde. 
 På eldrehjemmet sitter Tormod.  Han har innfunnet seg med livet der, han leser bøker om krig og krigshelter. Han lever på minner om Dieter, hans store kjærlighet fra krigsdagen, og gelder seg til besøkene av Torunn og Anna. Torunn har satt igang oppussing i husene på gården. Hun oppdager at dette er arbeid hun liker. Særlig bruker hun mye tid på badet, som blir prangende og storslått, med messing, marmor, gull og sølv. Dette blir hennes "hule", der hun kan slappe av uten at tankene på alle problemer dukker opp. Da Erlend og Krumme, med tre barn og mødre dukker opp fra København, kan hun vise dem en gård i forvandling. Men Torunn kjenner at hun sakner nærhet, noen å dele livet med. 

Anne B. Ragde skriver godt, med mye humor. Menneskene på Neshov er blitt kjente og kjære for henne, og blir det derfor også for oss som leser. Denne boka avslutter fortellingen om en familie som har hatt mage hemmeligheter og tragedier, men også oppturer og gleder. Slutten på boka er akkurat slik den skal være, rørende og vakker. 
En fin slektshistore jeg har fulgt med glede.
Oktober forlag
2019
314 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

3 kommentarer:

  1. Det er flott serie, Anne B kan få fram mennesker liv i de tider de lever og det de bärer med seg i generasjoner som gått og de som kommer!
    Jeg fant deg hos Sigrid fra Enger og har värt på din side 123 og tatt in dine fine bilder, spennende! la igjen en hislen i gjesteboka di. Har også fått med mig litt nedover denne siden. Kommer nok innom igjen frampå her.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig at du liker bildene mine.Legger deg inn på bloggliste mi!

      Slett
  2. Ser du likte denne - jeg leste den med det samme den kom ut, men omtalen lar vente litt på seg som vanlig. Hyggelig, "ufarlig" litteratur dette.

    SvarSlett