torsdag 7. november 2019

Heine Bakkeid: Vi skal ikke våkne (Krim)

Vi skal ikke våkne

I denne tredje boka i serien om avhørsleder Thorkild Aske, går turen til Island. Thorkilds far sitter i fengsel, dømt for drap på sin unge kjæreste. Nå er han alvorlig syk med kreftdiagnose, og Thorkild og søsteren Liz drar for å besøke ham.

Faren har vært aktiv miljøforkjemper i mange år, og har flere ganger vært i konflikt med politiet. Nå hevder han å være uskyldig dømt, noe som fører til at Thorkild ønsker å sette seg inn i saka. Han blir møtt av konspirasjonsteorier og  fabrikkerte sannheter, og føler seg ikke velkommen av verken politi eller andre på stedet.  Vi går innimellom bakover i historien til 1982, og vi skjønner gjennom disse tilbakeblikka etter hvert mer om hvordan søskenparet har opplevd oppveksten på Island, før moren tok dem med til Norge.

Thorkild er fortsatt ikke i psykisk balanse, og tyr fortsatt til antidepressive midler. Men han virker mer oppegående i denne romanen enn i de forige.  Søsteren Liz, som lever i et ekteskap med vold, blir en styrke for ham i jakten på å finne ut hva som har ført faren i fengsel.  Et interessant etterforskningsteam. 

Bakkeid skriver spennende krim, ispedd mange gode miljøskildringer underveis. Men det viser seg at Island ikke bare er idyll og varme kilder. Her ligger mange hemmeligheter skjult, og folket ønsker ikke å rote i fordums uoppklarte saker. En rolig krim, mørk og dyster, noe som passet meg svært godt akkurat nå.Aschehoug
2019
476 sider
Lest som eBokBib

5 kommentarer:

 1. Jeg likte denne boka veldig godt, ja, hele serien forøvrig. Så veldig rolig synes jeg ikke den var, men veldig spennende.

  SvarSlett
 2. Husker at jeg kalte boken "jevnt spennende" noe som for meg betyr rolig krim, så jeg er enig med deg Åslaug. Med det antall flotte miljøskildringer og så pass sterkt mellommenneskelig fokus, så blir det jo ikke dramatikk og høyt actionnivå.

  SvarSlett
 3. Jeg likte godt alle de tre bøkene i serien :)

  SvarSlett
 4. Hvem som noen gang leser dette vitnesbyrdet i dag, skulle feire med meg og min familie, fordi det hele startet som en vits for noen mennesker og andre sa at det var umulig. Jeg heter Reidunn Olderløkken og er fra Ålesund, Norge, men jeg flytter til Chicago i USA sammen med min kone. Jeg er lykkelig gift med to barn og en nydelig kone. Noe forferdelig skjedde med familien min, da jeg mistet jobben og kona forlot huset mitt fordi jeg ikke kunne ta godt vare på meg selv og familiens behov. av henne og barna mine i det øyeblikket. Jeg klarte i ni år, ingen kone å forsørge meg for å ta godt vare på barna. Jeg prøver å sende en testmelding til min kone, men hun hindrer meg i å snakke med henne, jeg prøver å snakke med venninnen og familiemedlemmene, men vet fortsatt at en kan hjelpe meg, og jeg har sendt inn søknad senere til så mange firma, men de gjorde likevel ikke ring meg, før det kom en trofast dag som jeg aldri vil glemme i livet mitt. Da jeg møtte en gammel venn av meg som jeg forklarte alle mine vanskeligheter med, og han fortalte meg om en flott mann som hjalp ham med å få en god jobb i coca cola company og han fortalte at han er en stavebeslag, men jeg er en person som aldri tror på stavebeslag, men jeg bestemte meg for å prøve ham, og Drigbinovia instruerte meg og viste meg hva jeg skulle gjøre i løpet av de syv dagene av lunsj. Jeg følger alle instruksjonene og gjør det han ba meg om å gjøre det bra. Drigbinovia sørget for at alt gikk bra og min kone skulle se meg igjen etter det fantastiske arbeidet med Drigbonovia. Min kone ringer til meg med et ukjent nummer og ba om unnskyldning, og hun fortalte meg at hun virkelig savner meg og barna våre og min kone vender hjem. Og etter to dager Et selskap som jeg har sendt inn mitt takknemningsbrev som heter, nå er jeg sjef for paragon selskap i USA. Jeg anbefaler deg om du har problemer med å sende en melding til denne e-posten: doctorigbinovia93@gmail.com eller WhatsApp ham på +2348144480786 og du vil få det beste resultatet. Ta ting for gitt, og det vil bli tatt fra deg. Jeg ønsker deg det beste.......

  SvarSlett
 5. Hei, jeg tror aldri på trollformler i hele mitt liv før jeg møtte Dr.Amiso, jeg er lege fra yrke, 42 år gammel. Les vitnesbyrdene om mitt sanne liv. Jeg har en positiv intensjon om at denne informasjonen vil hjelpe alle som leser denne artikkelen akkurat nå å gjenopprette ødelagte ekteskap og gjenopprette tapte kjærlighetsforhold i løpet av to dager. Etter å ha vært sammen med Janne Anttila i årevis, slo han opp med meg, jeg gjorde alt for å få ham tilbake til å elske meg, men alt jeg gjorde var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har til ham, jeg spurte ham med alt jeg har, jeg ga løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt for kollegaen min på jobben, og hun foreslo at jeg heller ville kontakte en kjærlighets spellcaster som kunne hjelpe meg med å stave det tilbake, men jeg er den typen person som aldri trodde at kjærlighetspolitikken eksisterte eller fungerte, jeg hadde ikke valget, men å prøve det, jeg sendte e-post til spellcaster-kanalen, og han fortalte meg at det ikke var noe problem at alt gikk bra før tre dager, at eksen min ville komme tilbake til meg før tre dager, han kastet Love spell-delen i luft og overraskende forleden var det rundt 14.00. Eks-kjæresten min ringte meg på mobilen min, jeg var så overrasket over at jeg svarte på telefonen, og alt han sa var at han var så lei for alt som skjedde at han ville at jeg skulle komme tilbake til ham, at han elsker meg så mye . Jeg var så lykkelig, og det var slik vi begynte å leve sammen lykkelig. Prøv den store Dr.Amiso i dag, for kreft- eller skilsmissesaker, Jobbfremme og suksess, Helse- eller ekteskapelige problemer, Vil du bli kjent i verden, vinn rettssaker, din selskapet nekter å betale deg, noen form for problemer i det hele tatt, slutt å gråte, jeg fant ut at det å ta urtemedisinen sin det beste. Her er hvordan du kan nå ham hvis du trenger hjelp på: herbalisthome01@gmail.com

  SvarSlett