fredag 1. november 2019

Jørgen Brekke: Menneskehunger (Krim)


Menneskehunger
Vi er i Trondheim, der det er funnet et lik fra 1200-tallet ved en utgraving i sentrum. Ved siden av liket ligger en oppskrift på levergryte. Likets lårbein er byttet ut med et kokt bein fra en annen person.  På fokemunne blir liket kalt Kokken. Så dukker et lik opp like ved en av byens beste restauranter, og dette liket mangler lårbeinet. Den drepte er en kjent matskribent, som ikke var nådig i sin anmeldelse av restauranten like før. Odd Singsaker har virkelig fått ei spesiell sak på bordet, bokstavelig talt. Både arkeologer og kokker kobles inn i saka, og gamle spekulasjoner kommer fram i dagen. Er det nye drapet en hevnaksjon? I byen blir morderen  kalt Gourmetkannibalen, noe som gir hele saken et uhyggelig preg.
Det blir en tøff etterforskning i høyt tempo, der leseren blir servert de mest groteske og blodige beskrivelsene av ofrene. Jørgen Brekke kan kunsten å fenge leseren, med sin lette fortellerstil. Og Singsaker er som vanlig i stødig stil en mester til å gå inn i morderens tankegang, godt hjulpet av sin spreke kone, Felicia. Men denne gangen berører saken også datteren Anne, noe som krever full konsentrasjon og kløkt. 
En mørk og grusom historie med mye spenning og nye innfall underveis. Utrolig ekkel å lese, og da det på siste side dukket opp en overraskelse jeg ikke klarte å lese, har jeg nå avgjort at levergryte spiser jeg aldri mer!

Gyldendal
2019
238 sider
Bokmål 
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Høres ut som dette er en bok for vegetarianere med iskaldt blod :) God helg Åslaug!

    SvarSlett