Fra forlaget:Gründeren og karrierekvinnen Ellen Arnstad fødte eldstesønnen Joachim bare fire timer etter at magasinet HENNE var lansert. I lykkerusen etterpå fleipet hun med at det var så vidt hun rakk sin egen fødsel. Svært få mennesker har sett hennes andre virkelighet: Hemmeligheten og krisen hun ikke kunne dele med omverdenen eller fortelle noen om. Angsten for å miste sønnen. Fortvilelsen over å se ham bli sykere og sykere. Joachim har vært den store lykken og den store sorgen i Ellen Arnstads liv. I denne boken reflekterer hun over styrken i relasjoner, kraften i hverdagsøyeblikk og friheten til å velge egne verdier
Vi kjenner Ellen Arnstad som en karrierekvinne, vakker og sjølsikker. Men slike kvinner får også mye motbør. Ofte blir de direkte latterliggjort. Arnstad er blitt kalt Gucci-feminist, og ble modellen for Otto Jespersens Tårnfrid. Men Ellen Arnstad har klart å stå imot presset, og stått støtt. Men det vi ikke har visst, er at hun har skjult en vond sannhet om en alvorlig syk sønn. Hun og ektemannen valgte å ikke gå ut offentlig, da de fikk den triste beskjeden om at sønnen Joachim led av en alvorlig genetisk sykdom, som etter hvert ville gjøre ham multifunksjonshemmet. Han var da bare sju år.
Arnstad og journalist Kristin M Hauge, har skrevet en fortelling om hvordan årene har passert, der hun utad har stått sterkt og trygt, og har klart å holde privatlivet adskilt fra yrkeslivet. For det har vært mange tunge dager. Men også positive, for familien har gjort alt de kunne for å gi Joachim så mange minner som mulig, slike som han kunne trekke fram etter hvert som sykdommen grep inn i livet hans. For Joachim har vært en liten helt, og båret sykdommen på en utrolig måte.
Samtidig som Arnstad forteller om sorgen over å se at sønnen stadig svekkes, får vi et innblikk i hvordan hun opplever sine hverdager som sterk og delvis autoritær leder. Vi leser først og fremst om en mors kamp for sin sønn, men vi leser også om kvinner i lederstillinger, med de vanskene mange møter, vi leser om abortloven og dilemmaet kvinnen møter der, vi leser om god hjelp og støtte fra helseinstitusjonen, der Joachim havner til slutt.
En viktig bok om hvor lett det er å bare se det "ytre", og trekke slutninger etter det. Vi glemmer at det er mye vi ikke vet om andre, at bak fasaden kan det ligge mye som kan være vanskelig, eller unødvendig å dele.
Aschehoug
2019
186 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket
Fin omtale Åslaug, tenker at vi er mange som kan lære litt av å lese om hennes liv.
SvarSlett