tirsdag 17. desember 2019

Gaute Heivoll: Klokkerens evangelium (Adventsbok)


"Det har gått ett år siden Bendik mistet faren sin, Ole Klokker. Det er sommeren da den synkende kirken skal rives og spres for alle vinder. Det er sommeren da den gale Nils Skolemester kjøper prekestolen og setter den opp hjemme i høyløa.


Bendik savner kirken og svalene i tårnet, men mest av alt savner han faren som fikk klokka til å synge. Utpå høsten går han til Nils Skolemesters løe og ser prekestolen gjennom en revne i veggen, og en dag før jul inviterer han Nils til å feire jul med ham og moren. Men på veien hjem går Bendik gjennom isen og kommer til ei grend mellom himmel og jord som ikke vil gi slipp på ham."

En adventsbok for eldre barn og voksne, 24 kapitler. Som seg hør og bør har jeg ikke lest den ferdig, da jeg må følge dagene fram til jul. Men jeg leser litt daglig, og har smugtittet og smuglest litt framover. Dette er en vakker adventfortelling om å miste noen en har kjær, lengsel og savn. Om det å drømme, og la drømmene bli en del av virkeligheten.


 Heivoll har skrevet boka om sitt eget savn etter sin far. Julen er tid for å minnes de som er borte, og da ser det ut til at det blir naturlig å innom dødsriket og drømmeverdenen. Iallefall ser det ut som om dette er blitt en trend i tida. Tenker da på den svært populære Snøsøsteren fra i fjor, som også har samme tema.
Må også nevne illustratøren Børge Bredenbekk, som har laget flotte tegninger som passer godt til fortellingen.

Vigmostad Bjørke
2019
165 sider
Bokmål
Leseeksemplar fra forlaget

1 kommentar:

  1. Adventsbøker har blitt veldig populær, og treffer man på målgruppen så kan det være veldig kjekt å lese. Denne høres fin ut :)

    SvarSlett