mandag 16. desember 2019

Kjersti Halvorsen: Ida tar ansvar (Roman)


Kjersti Halvorsen er en av årets debutanter, og har skrevet denne boka som handler om å finne sin plass i livet. Ida studerer psykologi på Blindern. Tidligere studerte hun nordisk i Trondheim, men sluttet og kom hjem til Oslo. Hun klarte ikke alene-tilværelsen, langt fra familie. Dessuten er hun livredd for terror. Nå har hun møtt Aksel, en ensom student med stor interesse for våpen. Han ønsker inderlig å komme inn på medisinstudiet, men trenger å forbedre karakterer. Ida tar på seg å hjelpe han. Men når hun er sammen med speseille Aksel, kjenner hun at den gamle utryggheten kommer igjen og angsten trenger på. Men samtidig føler hun et slags ansvar overfor Aksel, som er falt på utsiden av samfunnet. Han trenger noen som støtter ham. Skal hun redde Aksel, seg sjøl, eller verden utenfor?

Ida fantaserer om hvordan livet vlle blitt hvis hun var gutt. Hun leser om dødsønske og selvmord. Hun leser at det er menn som begår skoleskyting. Hun slår opp og leser om Werher-effekten også kalt selvmordssmitte.  Hun er en svært utrygg og umoden person, som til tider handler helt mot all fornuft. 

Godt og fengslende skrevet. Et aktuelt tema, da mange unge sliter med ensomhet, noe som kan føre til ekstreme løsninger. Men trist å lese om en ung jente som ødelegger for seg sjøl i alle sine umodne refleksjoner og handlinger. Likevel, en bok jeg anbefaler! 



Cappelen Damm

2019
220 sider
Bokmål
Lest som eBokBIb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar