fredag 13. desember 2019

Jean-Louis Adorsen:Engelen Gabriel (Thriller)


Jeg har tidligere lest, og likt, den første boka Adorsen skrev, Høstmørke. I denne nye romanen møter vi naturfotografen Gabriel Dahl, som er på vei til Telemark for å lage film om dyr og natur i fjellet. Han har nettopp fullført en film om reinsdyr i Rondane. Han har ikke vært i området på tjue år, da han som fjortenåring var på ferie i Smalvik, en liten by på Sørlandet. Han minnes den fine sommeren sammen med Anette, ei jente på elleve år som han lekte sammen med. Nå får han lyst til å høre hvordan det står til med henne. Men hun er sporløst borte, ingen kjenner til henne. Gabriel finner ut at hun kanskje er i nabobyen Framsund og sender et brev til henne om å møtes. Men noen liker lite at hun blir etterlyst, og brutale menn gir han skikkelig juling og gir klar beskjed om at han ikke skal lete etter Anette. D
ette fører bare til at Gabriel ikke vil gi seg. Han oppdager raskt at politiet i byen ikke er mye å lite på, og han må handle på egen hånd. Han finner ut at mennene kommer fra et gammelt fort med navnet War Zone. Han leier bil, farger håret og setter igang etterforskning for å finne ut hva som skjuler seg på fortet. 

I mellomtiden leser vi om Anette, som har vært holdt i fangenskap i flere år, sammen med moren Ingrid. Faren Ronny er en av de som sperrer henne inne. De er nådeløst behandlet og misbrukt. Det eneste holdepunktet Anette har, som holder henne oppe, er et bilde av engelen Gabriel, som ligner veldig mye på barndomsvennen Gabriel.


Det blir en spennende og fantasifull reise der et suspekt nettsamfunn etter hvert blir avslørt. Her foregår kidnapping av kvinner, grov mishandling og drap. Vanlige, "normale" mennesker deltar i et spill, som ligger godt skjult på nettet. Gabriel kontakter dataeksperten Sara, som viser seg å bli til svært god hjelp for ham.

Moderne teknologi, med bruk av droner og data, gjør historien svært underholdende, og så absolutt ikke lett å legge fra seg. Mye er til tider så fantasifullt at det overgår all sansynlighet, noe som gjør den ekstra spennende å lese! Rett og slett en thriller utenom det vanlige.

Adorsen
2019
386 sider
Fått boka fra forfatteren

2 kommentarer:

  1. Artig at en bok kalt Engelen Gabriel kan være en thriller, takk for supert lesetips Åslaug :)

    SvarSlett
  2. Hyggelig at du likte mitt nyeste åndsverk! Jeg kommer til å legge inn et sitat fra omtalen foran i "Engelen Gabriel" ved neste oppdatering. Ønsker deg med dette en riktig god jul og et aktivt, nytt lese- og maleår!

    SvarSlett