søndag 22. desember 2019

Mari Andreassen: Hvor lenge varer vi? (Noveller)



En samling som består av sju noveller som skildrer mennesker i møte med situasjoner der mye settes på spill. En assistent for ei psykisk utviklingshemma jente prøver å lære henne å reise med buss alene, mot alle retningslinjer. En frisør får mobberen fra barneskolen i stolen framfor seg, en tannlege med mani for hygiene, langt over det normale, sliter med å redde forholdet sitt, en kvinne får uventet besøk noen timer etter at hun har begravet ektemannen sin og to barndomsvenner møtes igjen, et møte de er uforberedt på. Alle ovellene handler om møter  mellom to mennesker, der desperasjonen ligger og ulmer . En desperasjon etter å gjøre det rette, og lykkes. Men de vet ikke helt hvordan dette skal skje, og hjelpesløsheten overtar. 

Jeg likte disse novellene. Her er hverdagsmennesker med problemer som også er hverdagslige. Ikke de store krisene, men nok til at de påvirker samliv og sosiale relasjoner. 

Mari Andreassen har akrevet en fin novellesamling, som også er hennes debut. Hun fikk nettopp Brageprisen for denne, og vi hører nok mer fra den unge forfatteren.


Cappelen Damm
2019
158 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

1 kommentar:

  1. Kjem innom for å ynskje deg og dine god jul
    og godt nytt år.
    Helsing Anne-Mari

    SvarSlett