torsdag 2. april 2020

Kelly Rimmer: En mors bekjennelse (Roman)Utad er Olivia og David et lykkelig, ungt ektepar med livet foran seg. Da datteren Zoe kommer til verden, blir tilværelsen enda mer perfekt. Men Olivia har blåmerker, og trekker seg bort fra vennene. Davids mor, Ivy, tar alltid parti med sønnen, som hun har brukt hele livet på å beskytte. Hun syns ikke Olivia er den rette partneren for David, verken pen nok eller bra nok. Hun vegrer seg for å se at Olivia blir mishandlet, og mener at hun provoserer David.

Når David tar livet av seg, bryter begge kvinnene sammen. Olivia prøver etter hvert å finne ut av livet uten David, tilbake til jobb, skaffe barnehagplass til Zoe, finne et nytt hjem. Ivy klandrer Olivia for det som skjedde, og snakker negativt om henne på bygda. Og når Olivia viser seg ute, med Zoe i barnevogna, ser folk rart etter henne. Veien tilbake til et normalt liv virker lang og vanskelig.

Vi leser historien til Oliva og Ivy vekselsvis, og får dermed to syn på samme saker. Begge er mødre, Olivia kjemper for seg og Zoe, Ivy har kjempet for sønnen David i alle år. Hun har bare sett den vakre gutten med store evner, og skjemt han bort, mot faren sitt ønske. Begge må en dag innse at ikke alt er som de ønsker.

En hjerteskjærende og tankevekkende historie, som visstnok skal være bygget på virkelige hendelser. Forfatteren er fra Australia, og bøkene hennes er svært populære.


Cappelen Damm
2019
349 sider
Oversatt av Kristi Heggli
Lest som eBokBib

3 kommentarer:

 1. Kjenner det er lenge siden jeg har lest bøker av denne typen. Når historien er bygget på eller rundt faktiske hendelser, blir det med en gang interessant, takk for fin omtale Åslaug!

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner ikke forfatteren. Takk for anbefaling.
  Hilsener til deg. God fredag... og fin helgen.
  Viola

  SvarSlett
 3. Takk for fint tips, den høres bra ut! God helg!

  SvarSlett